Моќта е во природата – ферментиран црн лук најдобар пријател во борбата со дијабетесот!

Свежиот лук, и црниот ферментиран лук имаат позитивно дејство за регулирање на шеќерот во крвта, и затоа се препорачува редовно да се застапени во исхранатa на дијабетичарите. Покачениот шеќер во крвта, во…