СТРЕС – Како да го препознаеш и намалиш?

Срцето забрзано ти чука, мускулите во вратот и рамената ти се напнати, немаш енергија, лошо спиеш, избегнуваш одредени луѓе и ситуации, чувствуваш постојана загриженост, тензија и нервоза и понекогаш имаш неконтролиран бес.…