4 дигестивни состојби кои можеби те дебелеат и што да пиеш?

Веќе не знаеш што да јадеш и како да ги избегнеш непријатностите што ги чувствуваш во стомакот и цревата?! Па јадеш сѐ поретко, а сѐ повеќе се дебелееш. Ништо не ти јасно!

Гастроинтестиналните и дигестивни состојби често можат да го нарушат квалитетот на животот. Во одредени случаи, здравјето и работата на целиот дигестивен систем, може да придонесат телото да ја покачува телесната тежина. Тогаш се јавува проблем, кој може да го реши само Dr. Viton-Bio Fiber.

Сепак, пред да ти објасниме на кој начин растителните влакна од акација на Dr. Viton-Bio Fiber ќе го решат твојот проблем со килограмите и варењето на храната, треба да ги разгледаме причините поради кои ти е потребен овој топ производ.

Жиговини

Болното чувство како да ти гори хранопроводникот е навистина честа појава, индиректно поврзана со покачувањето на телесната тежина. Се јавува кога желудочната киселина (жиговина) се крева од желудникот во хранопроводот па предизвикува непријатно чувство на пецкање. Луѓето кои го имаат овој проблем, честопати утехата ја бараат во самата храна, бидејќи плуканката која се излачува кога џвакаме, ја наутрализира киселината.

Но, ослободувањето е многу моментално, а последиците долготрајни. Јадеш и покрај тоа што не си гладен, а маснотиите се таложат и килограмите се покачуваат. Магичен круг со негативни последици.

Како може Dr. Viton-Bio Fiber да ти помогне: Акацијата од која се создадени растителните влакна во Dr. Viton-Bio Fiber има својство да ги намалуваат болката и иритациите, а бидејќи се врзува со водата, создава заштитна желатинска бариера на слузокожата на долниот дел од хранопроводот.

Чир

Киселината уште еднаш е главниот виновник за непријатното чувство кое со себе го носи појавата на чирот на желудник. Станува збор за оток на ткивото на стомакот или тенките црева пропратено со рана, што се создава од прекумерно излачување киселина. Симптомите се намалуваат кога внесувате храна, но исходот е повторно ист кога ќе престанете со јадење.

Како може Dr. Viton-Bio Fiber да ти помогне: На истиот начин на кој ги намалува симптомите од киселина во хранопроводникот, акацијата го заштитува хранопроводникот, но има и цитопротективно својство, односно ги заштитува клетките од штетни компоненти.

Констипација

Затворот или неможноста на цревата да се испразнат нема да те направи подебел. Но, со сигурност ќе направат да се чувствуваш многу тромаво, тешко и физички неактивно. Да не правиме муабет, дека телото ќе ти се наполни со токсини, па колку подолго остануваат внатре, толку поголема штета може да направат.

Како може Dr. Viton-Bio Fiber да ти помогне: Растителните влакна се неизоставен дел од оптималното функционирање на еден здрав организам, бидејќи го забрзуваат метаболизмот, а со тоа го подобруваат варењето на храна и го олеснуваат нејзиното движење низ цревата.

Бактериски баланс

Цревата ги содржат двата типа бактерии: добри и лоши. Добрите играат клучна улога во целокупното здравје на организмот, бидејќи ги намалуваат воспаленијата и ја одржуваат твојата телесна тежина. За оптимално здравје, количината на добри и лоши бактерии во организмот треба да е секогаш балансирана. Проблемот се случува кога бактериите ќе се размножат прекумерно и доаѓа до нарушување на балансот. Прекумерниот број бактерии испуштаат метан (гас) кој ја забавува работата на тенкото црево, па ресичките на неговите ѕидови апсорбираат повеќе калории. И така настанува дебелеењето. Од друга страна, прекумерниот број бактерии го забавуваат метаболизмот и влијаат врз нивото инсулинот, па затоа телото бара јаглехидрати, многу брзо по обилен оброк.

Како може Dr. Viton-Bio Fiber да ти помогне: Dr. Viton-Bio Fiber растителните влакна од акација се пребиотик кој го одржува оптимално нивото на добри бактерии во организмот. Растителните влакна формираат желатинска обвивка во стомакот што те држи подолго време сит, а воедно го намалува нивото на шеќер во крвта.

Dr. Viton – Bio Fiber можете да го нарачате онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-bio-fiber/

Dr. Viton – Bio Fiber може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)