Зошто се јавуваат стриите и како да се ослободиш од нив?

Промените на женското тело се појавуваат во пубертетот, во бременоста, низ текот на животот. Стриите се еден сегмент од тие промени. Некогаш се резултат на нагло растење, како во пубертетот. Во бременоста говорат за моќта на жената да го приспособува своето тело за нов живот. При нагло слабеење и губење килограми, се доказ за напорната работа и труд.

Што се стрии?

Стрии се неправилни линии, вдлабнатини кои се појавуваат при нагло истегнување на кожата. Можат да бидат црвени или бели. Црвените се новонастанати и избледуваат со текот на времето. Белите се стари стрии.

Зошто се појавуваат стрии?

Колагенот и еластинот се задолжени за цврстината и еластичноста на кожата. Кога доаѓа до нагло растегнување на кожата, доаѓа до раскинување на врската меѓу колагенот и еластиност – главните протеини на надворешниот матрикс на кожата.

Дали постои начин да се ослободам од стриите?

Без разлика дали настануваат од пубертет, бременоста или слабеење, стриите не се привлечни за око и ниту една жена не сака да ги има. Најефикасниот начин за отстранување на стриите во домашни услови е преку 3Д реконструкција на епидермисот на кожата, квалитет кој го поседува Dr. Viton- Striox.

Striox e крем со висока концентрација на квалитетни природни состојки, но во основата се наоѓа врвна технологија – патент поддржан од бројни клинички истражувања, наречен Striover.

Dr. Viton – Striox нуди 3Д реконструкција на белите и црвените стрии, која им парира на салонските третмани. Нуди први видливи резултати по само 28 дена редовно користење.

Има неверојатно пријатен мирис и текстура која не се лепи за облеката и брзо се апсорбира. Ја реконструира, пополнува и израмнува секоја стрија до површината на кожата.

Спречува појава на нови стрии, што ја прави одлична за секоја бремена жена.

Производот ќе го најдете во аптеките на: Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети…во дрогериите на dm и Cosmo – Tinex, како и сите подобро снабдени аптеки.

Може да го нарачате и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-striox/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821

(Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Производот може да Ви биде доставен на адреса со брза пошта!