Никогаш не би претпоставила дека ова е причината за твоите акни

Постои вообичаена заблуда дека црниот дроб е одговорен само за преработка на алкохол, но ништо не може да биде подалеку од вистината! Тоа е само една од многуте, многу работи на црниот дроб.

Заедно со филтрирањето на токсините – без разлика дали од алкохол, храна или сè друго – твојот црн дроб е еден од клучните органи за одржување на здравата кожа.

Ако сонуваш за чиста кожа и здрав сјај на лицето, за промена, стартувај од црниот дроб!

Како здравјето на црниот дроб влијае на здравјето на кожата?

Многу кожни заболувања – акни, егзема, псоријаза – може да се поврзат со лошата функција на црниот дроб. Уморен и преработен црн дроб, може да доведе до сувост, сврбење, акни и безживотен тен на лицето.

Сè што јадеш, пиеш и консумираш, се преработува во црниот дроб, па затоа е важно да го одржуваш во функција.

Сигурно знаеш дека расипаниот стомак резултира со акни по лицето, но и акумулацијата на токсини во црниот дроб предизвикува уште посилни ерупции по кожата кои влијаат на самодовербата.

Црниот дроб е еден од главните органи за елиминација на токсините од телото. Сите токсини што ги јадеш, пиеш, апсорбираш преку кожата или ги вдишуваш преку белите дробови, мора да се филтрираат преку црниот дроб. На многу начини, кожа е директен одраз на тоа колку ефикасно функционира тој процес на филтрирање.

Ако крвотокот е преоптоварен со токсини – како хемикалии од храна, загадувачи на животната средина, лекови или алкохол – кожата веднаш тоа ќе го покаже.

Натрупаниот црн дроб е помалку способен ефикасно да ги разградува овие токсини, предизвикувајќи нивно таложење. Како резултат на тоа, телото ќе се обиде да ги исфрли овие токсини на други начини, на пример преку потење. Кога тие штетни материи ќе се исфрлат низ порите, тие можат да ја иритираат и воспалат кожата при што доаѓа до избивање на акни.

Кожата е директна рефлексија на она што се случува внатре во телото

И мастите во храната влијаат на акните

Друг фактор вклучен во врската помеѓу црниот дроб и акните се мастите. Црниот дроб нема задача само да ги елеминира токсините, одговорен е и за разргадување на мастите.

Кога црниот дроб забавено и неефикасно работи, мастите лебдат наоколу во крвотокот. Во тој случај, жлездите во кожата (лојните жлезди) кои произведуваат себум (масло) ќе се обидат да ги компензираат вишокот маснотии така што ќе ги искористат.

За жал, користењето на овој материјал (кој е расворлив во вода) со цел да се произведе себум, предизвикува проблеми. Овие масти го нарушуваат балансот на природните масла присутни во кожата, бидејќи имаат тенденција да содржат воспалителни токсини.

Квалитетот на мастите кои завршуваат во крвотокот, влијаат на квалитетот на себумот што го продуцира кожата преку лојните жлезди. Колку погуст и токсичен е себумот, толку поголема е веројатноста да дојде до затнување на порите.

Ако твојата исхрана содржи голема количина лоши масти, како оние од пржена храна, лицето ќе претрпува сериозни воспаленија пропратени со акни.

Како да го негуваш црниот дроб

Ако здравиот црн дроб подразбира и здрава кожа, клучното прашање е како да им помогнеш на овие органи да ја вршат својата функција беспрекорно?

Комбинацијата на овие 4 резултира со ефект:

  • Многу свежа храна
  • Спортување, ја забрзува елиминацијата на токсините
  • Регулација на стресот
  • Задолжителна поддршка за црниот дроб преку многубројни природни хербални состојки кои ја подобруваат неговата функција и го прочистуваат.

Хербална состојка што докажано помага, однатре?

Белиот трн е одличен мултитаскер кој го прочистува црниот дроб, но делува и на самото воспаление. Силимаринот што го содржи има силни антиоксидантни својства кои поттикнуваат темелна детоксикација. Од друга страна, силимаринот му помага на црниот дроб да ги процесира мастите, а се разбира, здравите масти доведуваат до посакуваниот сјај на кожата.

Dr. Viton – Liver Detox во својот состав содржи 200 мг екстракт од семе од бел трн. 80% од составот на белиот трн отпаѓа на силимаринот. Но, моќта на овој хербален тоник дизајниран да го поддржи црниот дроб, не завршува тука!

Артичока, глуварче, холин, шисандра…со вкупно 13 активни состојки Dr. Viton – Liver Detox му помага на црниот дроб да се избори со многуте токсини и масти се со цел да не стасаат до твоето лице.

И ти можеш да помогнеш, така што редовно ќе пиеш Dr. Viton – Liver Detox!

Нарачај уште денес и сопри го одлевањето на токсините од црниот дроб пред да стасаат до твоето лице.

Dr. Viton – Liver Detox можеш да го купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Dr. Viton – Liver Detox можеш да го нарачаш онлајн на  https://alfalab.mk/proizvodi/liver-detox/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) и ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта.