Пребиотик или пробиотик – што повеќе го штити стомакот од тешките лекови?

Пиеш антибиотик за да уништиш некоја лоша бактерија, но истовремено ги уништуваш и оние добрите во стомакот. Затоа, најверојатно пиеш и пробиотик. Дали мислиш дека со тоа си завршил работа? Дали мислиш…