Зошто растителните влакна најбрзо го регулираат високиот холестерол

Жолтеникави безболни израстоци на долните и горните очни капаци, сиви прстени околу рожницата, трнење на дланките и стапалата, болка во вратот, тилот и рамената, како и често срцебиење се најчестите скриени симптоми на висок холестерол. Редовната проверка и одржувањето на нормално ниво на холестеролот во крвта може да ти помогне во превенирање на срцеви заболувања и да ти го спаси животот.

Како? Со здрава и редовна навика на внесување растителни влакна во твојата исхрана.

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Dr.Viton – Bio fiber се растителни влакна од акација во прав кои имаат својство да го регулираат нивото на холестерол, и тоа со ефект на намалување на вкупното ниво на холестеролот и на ЛДЛ (лошиот холестерол).

Незгодна работа во врска со холестеролот е што нема никакви симптоми, па неговото ниво може да стане екстремно високо, без да бидеш свесен за тоа. Поради тоа, превенцијата и навремената регулација се клучот за намалување на ризикот од развој на срцеви заболувања. Ако, веќе имаш страдаш од некое срцеви заболување, намалувањето на нивото на холестерол може да ти го намали ризикот од срцев удар или смрт предизвикана од срцеви болести.

Виокиот холестерол во телото се таложи во ѕидовите на сртериите поради што тие се стврднуваат, а тој процес се нарекува атеросклероза. Артериите поради таложење на холестеролот се стеснуваат, што го забавува или дури стопира протокот на крв, а тоа е само почеток на проблемот. Крвта го пренесува кислородот до секој дел од телото, па така и до мускулот на срцето. Без доволно кислород, делови од телото не можат да ти функционираат како што треба. Ако срцевиот мускул не добива доволно крв и кислород, ќе почувствуваш болка во градите, а кога дотокот на крв во делот на твоето срце се прекине, ќе доживееш срцев удар.

Растителните влакна на Dr.Viton – Bio fiber во дванаесетплачното црево ги врзуваат жолчните киселини од кои се создаваат т.н. жолчни соли и ги исфрлаат преку столицата. Така се оневозможува ресорпција на жолчните киселини од тенкото црево повторно во црниот дроб, каде од нив се создава лошиот ЛДЛ холестерол. Намалувањето на нивото на овој лош холестерол во крвта, директно се одразува на забавување на процесот на атеросклероза, што значи превенција на срцеви болести, шлог и останати болести на крвните садови.

Затоа почни со превенција и заштита веднаш! Една кафена  лажичка од растителните влакна на Dr. Viton – Bio fiber  треба да ја раствориш во голема чаша вода, но може и сок или друга негазирана напивка (240мл) и да ја испиеш по оброкот (појадок, ручек, вечера).

Dr.Viton – Biofiber можете да го нарачате онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-bio-fiber/

Dr.Viton – Biofiber може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)