Не внесуваш растителни влакна? Тогаш очекувај масни наслаги на стомакот и ослабнато срце!

Дали знаеш дека масните наслаги околу стомакот се екстремно опасни за твоето здравје? Тие го зголемуваат ризикот од срцево заболување, дијабетес тип 2 и низа други здравствени состојби.

Но, стомакот можеш да го намалиш во секое време, само треба да си доволно упорен. Не, не мислевме упорен со диети и вежбање, туку со консумирање растителни влакна.

Последните истражувања покажуваат дека зголемениот внес на растителни влакна води до намалување на масните наслаги околу стомакот, но истовремено спречува и напластување на нови масти.

Уште поинтересно е сознанието дека само еден тип на влакна ја имаат ова моќ – растворливите влакна!

Сигурно се прашуваш: Каде да најдеш растворливи растителни влакна?

Одговорот гласи: Dr. Viton – Bio Fiber – природни растителни и растворливи влакна од акација – извор на среќа за твојот стомак, но и за твојата психа.

Сите оние што му дадоа шанса на овој производ, денес живеат квалитетен живот кој не подразбира подуен стомак, грчеви, гасови, болки, киселини во желудник, потешкотии со одење во тоалет и што е најважно го постигнаа навидум невозможното – ги симнаа масните наслаги околу половината.

Запомни, ако стомакот ти работи беспрекорно, ти ќе се чувствуваш убаво и ќе изгледаш убаво. А тоа ќе го постигнеш со редовно консумирање Dr. Viton – Bio Fiber, влакната кои во твое име ќе се справат и со калориите и со мастите.

Дозволи им и увери се!

Само растворливите растителни влакна го топат стомакот!

Разликата меѓу растворливите и нерастворливите растителни влакна е во начинот на кој тие се однесуваат со водата во организмот.

Штом се помешаат со вода, растворливите влакна формираат вискозна супстанца налик на гел која ја забавува брзината со која желудникот ја ослободува сварената храна во стомакот.

Ова значи дека хранливите материи и водата имаат продолжена интеракција со ѕидовите на стомакот, а тоа води до нивна подобра апсорпција.

Растворливите влакна ги хранат добрите бактерии кои спречуваат таложење на масните наслаги

Твојот стомак е домаќин на илјадници добри бактерии со чија помош ти ги апсорбираш сите неопходни хранливи материи, но и се ослободуваш од штетните токсини, холестерол и вишок масти.

Dr. Viton – Bio Fiber ќе ти послужи како храна за тие добри бактерии да растат, да се намножуваат и многу поефикасно да те заштитат од штетните масни наслаги.

Една студија вели дека 10 грама растворливи растителна влакна плус во денот, водат до 3.7% помал ризик од таложење на масни наслаги на стомакот.

Бидејќи телото не може да ги свари влакната, тие непроменети стасуваат до цревата. Штом стасаат таму, под дејство на специфичните ензими во цревните бактерии, растворливите влакна се дигестираат.

Процесот на дигестија на растворливите влакна се нарекува ферментација. При овој процес се создаваат масни киселини со краток ланец, тип на масти кои го редуцираат таложењето масти околу стомакот.

Масните киселини со краток ланец го регулираат метаболизмот на мастите – го забрзуваат процесот на согорување на мастите, а го забавуваат процесот на складирање на мастите.

Растителните влакна го потиснуваат апетитот

Растителните влакна се најмоќниот природен потиснувач на апетитот. Од една страна го намалуваат нивото на хормоните за глад како грелин, а од друга страна го поттикнуваат лачењето на хормоните за ситост како холецистокинин, GLP-1 и пептид YY.

Запомни, Dr. Viton – Bio Fiber растителните влакна од акација се растворливи, што значи ги имаат сите особини за да ти помогнат во борбата со штетните масти и вишокот килограми.

Dr. Viton – Bio Fiber можете да го нарачате онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-bio-fiber/

Dr. Viton – Bio Fiber може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)