Вистински ќе ослабеш ако го прелажеш мозокот да не мисли на храна – еве како!

Ај пробај да си забраниш да не јадеш тестенини и види што ќе ти се случи. Со гаранција цел ден ќе мислиш на шпагети. Држењето диета е повеќе чин на надмудрување со мозокот отколку гладување. Ако успееш да го прелажеш мозокот дека си сит и дека можеш да преживееш без колачите што скришум ги јадеш, несомнено ќе успееш да ослабеш.

Како ќе успееш во тоа? Со помош на еден несекојдневен плод кој успешно го поттиснува апетитот, и оној вистинскиот и оној во мозокот. Плус, доколку го комбинираш со здрава исхрана, ќе успее од тебе да ги симне сите вишоци вклучувајќи ја и изолацијата околу стомакот со дебелина од 5 см.

Станува збор за Гарсинија Камбоџа, највредниот плод од природата кој од тебе бара само мало внимание во однос на храната, а за возврат ќе ти ја испорача посакуваната цифра на вагата.

Гарсинија Камбоџа е всушност овошје кое потсетува на тиква, а се среќава во жолта или зелена боја. Суплементот Гарсинија Камбоџа се добива од екстрактот од неговата лушпа кој содржи висока концентрација на хидроксицитрична киселина (HCA) – активна состојка која води до слабеење.

Хидроксицитрична киселина или активната состојка во Nature Essential – Гарсинија Камбоџа, го поттикнува општиот потенцијал на телото да согорува масти. Од друга страна, го стимулира лачењето на серотонинот- хормон на среќата кој ќе ти помогне да одолееш на кризите за храна.

И најмалото воздржување од каков било тип на храна не прави несреќни, па веројатноста да потклекнеш на некој забранет грев е многу голем и тоа нема врска со истрајноста на твојот карактер. Но, кога телото ќе го преплави серотонин, мозокот ќе биде на среќно место и нема да те скорне од кревет во недно време за да пикаш во уста што најдеш.

Од друга страна, Гарсинија Камбоџа делува и на тој начин што спречува акумулација на масни клетки на делови од телото склони на дебелеење како задникот, стомакот, бутовите. Кога јадеш, ензимите од црниот дроб ги трансформираат внесените јаглехидрати во масти кои се сооединуваат меѓусебно и формираат масно ткиво кое се натрупува секогаш на погрешно место.

Хидроксицитрична киселина во Гарсинија Камбоџа ги блокира токму тие ензими, го презема јаглехидратите и ги претвора во гликоген или енергија за телото. Кога во телото има доволно гликоген, мозокот верува дека си сит.

Nature Essential – Гарсинија Камбоџа е одлична поддршка и за постдиеталниот период, бидејќи со негова редовна консумација доаѓа до забрзување на метаболизмот што е клучно за одржување на постигнатата тежина.

Nature Essential – Гарсинија Камбоџа најдобрата ментална поддршка за секоја диета!

Направете брза онлајн нарачка – https://alfalab.mk/proizvodi/nature-essential-garcinia-cambogia/

Nature Essential – Гарсинија може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на Cosmo – Tinex, dm – дрогерии сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)