Што треба да бараш на етикетата кога купуваш омега-3 суплемент!

За тоа колку се битни омега-3 масните киселини за коските си запознаен од твоето најрано детство кога ги пиеше оние ситни црвени зрнца со мирис на риба.

Но, уште поважно е да се потрудиш да ги внесуваш омега-3 масните киселини во возрасното доба, кога природно организмот слабее и се троши. Има два начини да го постигнеш тоа, да јадеш риба, многу риба и тоа масна и/или да пиеш Dr. Viton OMEGA-3 + E + D3.

Запомни, омега-3 масните киселини се структурни компоненти на секоја една клетка што ја имаш во телото. Истовремено, тие се енергетски извор кој го одржува здравјето на срцето, белите дробови, крвните садови и имунитетот. Oмега-3 масните киселини му се потребни на организмот за да функционира, но и за да зајакне. 

Но, парчето риба што го јадеш едвај еднаш во неделата нема да те снабди со доволно омега-3. За да го зачуваш своето здравје и да ги ползуваш бенефитите од омега-3 масните киселини, неопходно е да консумираш риба најмалку два пати неделно по 170 грама. При тоа, барем едната порција да биде масна риба како лосос, скуша, харинга, сардина, црн дроб од бакалар, бидејќи тие ги содржат клучните ЕПА и ДХА масни киселини.

За да бидеш сигурен дека си го снабдил организмот со доволно омега-3, јади риба кога навистина ти се јаде, а во меѓувреме почни да пиеш Dr. Viton OMEGA-3 + E + D3 – единствениот суплемент со кој ќе постигнеш хармонија во организмот.

А што им недостасува на црвените зрнца што ги споменавме погоре? После 30-тата, на организамот му треба помоќна омега-3 варијанта, плус при создавањето на Dr. Viton OMEGA-3 + E + D3 се запазени сите клучни карактеристики што треба да ги поседува еден омега-3 суплемент и токму поради тоа е делотворен. 

Еве што треба да бараш кога купуваш омега-3 суплемент:

Да содржи природно рибино масло – рибиното масло е најблиското нешто до вистинска риба, бидејќи доаѓа од ткивото на маслените риби, најчесто во облик на триглицериди. Природното рибино масло ги содржи клучните ЕПА и ДХА масни киселини, а вкупната количина на омега-3 во рибиното масло е на највисок ранг. Природното рибино масло истовремено го снабдува оргазнимот и со витамините А и Д.

Dr. Viton OMEGA-3 + E + D3 содржи природно рибино масло!

Типот на омега-3 – Прочитај ја етикетата за да видиш дали твојот суплемент ги содржи двете клучни масни киселни ЕПА (Еикозапентаеноична киселина) и ДХА (Докосахексаеонична киселина) – овие киселини се од животинско потекло.

Dr. Viton OMEGA-3 + E + D3 има во составот ЕПА и ДХА!

Чистота и автентичност – потруди се да купиш суплемент кој содржи каков бил сертфикат за чистота и стандардизација. Ваквите етикети се најголема потврда дека производот е безбeден и дека навистина го содржи она што е наведено во составот.

Dr. Viton OMEGA-3 + E + D3 не содржи глутен и лактоза, 100% ХАЛАЛ систем!

Свежина – кога се работи за омега-3 масните киселини, тие се склони да се расипуваат. А штом се расипат, ќе мирисаат ужасно и ќе станат помалку моќни, па дури и штетни. Затоа секогаш проверувај го рокот, мирисај го производот и провери дали содржи антиоксидант како витамин Е.

Dr. Viton OMEGA-3 + E + D3 содржи витамин Е!

Да доаѓа во облик на софт гел капсули – омега-3 софт гел капсулите се широко прифатени меѓу луѓето бидејќи немаат мирис и вкус и плус лесно се проголтуваат. Капсулите најчесто се обложени со специјална обвивка која спречува капсулата да се распадне под дејство на желудочните киселини и безбедно да стаса до тенкото црево. Благодарение на оваа обвивка, после консумацијата на суплементот ти нема да имаш тегоби и нема да подждригнуваш на риба.

Dr. Viton OMEGA-3 + E + D3 доаѓа во облик на софт гел капсула!

Не е тема на дискусија дали да пиеш омега-3, туку кој омега-3 суплемент да го пиеш? Според официјалните препораки Dr. Viton OMEGA -3 + E + D3 ги задоволува сите критериуми што треба да ти ги достави производот од овој тип.

Dr. Viton OMEGA-3  е достапен во аптеките на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, и во други подобро снабдени аптеки, а го има и на рафтовите во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-omega3/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr. Viton OMEGA-3  ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!