За 12 недели се стасува до посилен имунитет – тврди последната студија и открива како

Ако те загрижува тоа што баба ти премалку јаде, едноставно набави ѝ San Sebastian Spirulina наместо да ја тераш да јаде со сила. Како што стареат, луѓето јадат сè помалку и плус имаат потешкотии да ги внесат основните хранливи материи и од храната што ќе успеат да ја внесат.

А недостигот на хранливи материи го зголемува ризикот од болести – во една американска студија се вели дека дури 97% од болестите кај старите лица се должат на недостиг на клучните нутритиенти во нивниот организам.

 Слаб имунолошки систем, анемија и слабо срце се најчестите состојби со кои мака мачат старите лица, а добрата вест е тоа што San Sebastian Spirulina ги покрива сите три.

Најновата студија објавена во Cellular and Molecular Immunology вели дека доволни се само 12 недели континуирано пиење спирулина, за таа да го намножи бројот на белите крвни зрнца и да ја покачи ензимската активност во телото што води до зајакнување на имунитетот.

Спирулината го покачила и хемоглобинот во крвта, а тоа довело до подобрување на анемијата кај 30 од вкупно 40 испитаници (на возраст од 63 години па нагоре) кои учествувале во истражувањето.

Ова се одлични вести за позитивниот ефект на спирулината што го има за 50+ популацијата. Затоа, набави San Sebastian спирулина за своите сакани и обезбеди ја нивната долговечност.

Топ бенефити од спирулината за сениори:

Превенира од кардиоваскуларни заболувања: Една од најголемите опасности со кои се соочуваат луѓето како што стареат се срцевите заболувања, а намалувањето на ризикот од срцеви заболувања е една од најголемите придобивки што ги нуди спирулината за сениорите.

Спирулината е алга која изобилува со аминокиселини и витамин Б3 кои помагаат да се намали крвниот притисок кај постарите лица, но и мекоста на крвните садови.

Фикоцијанинот и гама-линолеинската киселина во спирулината, го намалуваат ризикот од кардиоваскуларни болести и замастување (неалкохолно) на црниот дроб така што спречуваат воспаление и оксидативен стрес.

Го подмладува целиот организам: Компонентите присутни во спирулината кои имаат anti-age својства како витаминот Е, бета-каротенот, супероксид дисмутаза и гама – линоленската киселина, помагаат телото да се ослободи од слободните радикали кои забрзано го стареат. Супероксид дисмутазата исто така опомага во неутрализацијата на кислородот. Иако кислородот е неопходен за живот, тој подеднакво води до стареење.

Го детоксицира телото: Бенефитите од алгата за сениорите е продолжена и на оние кои подлегнале на радијација, хемотерепија или оние кои биле изложени на високи нивоа на тешки метали.

Хроничната или акутната токсификација може да ја загрози функцијата на многу органи вклучувајќи го и нервниот систем. Затоа тука е спирулината која успешно ги потиснува тешките метали кои се насобрале во телото, таа буквално се обвиткува околу токсините за да спречи нивна апсорпција, а потоа ги исфрла надвор.  

Го намалува нивото на холестерол: Спирулината природно го намалува нивото на холестерол во организмот преку стеролот, наречен фукостерол, што го содржи. Фитостеролите во спирулината го намалуваат нивото на ЛДЛ со намалување на холестеролот во цревата.

Не постои на светот толку моќен антиоксидант и пребогат извор на витамини и минерали и уникатни хранливи материи кој ги намножува имуно клетките во организмот.

San Sebastian Spirulina е најмоќниот антиоксидант и најбогатиот извот на витамини, минерали и ретки хранливи материи кои докажано успеваат да ги намножат имуно клетките во организмот и тоа за неверојатни 12 недели.

Секој суплемент е созаден да поправи нешто во организмот, но само San Sebastian Spirulina има моќ да го подмлади целиот организам и да му даде сила на 65 годишната баба или 73 годишниот дедо да се грижат сами за себе.

San Sebastian Spirulina еден лек за комплетен имунитет!

San Sebastian Spirulina производите можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

San Sebastian Spirulina можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/kategorija/san-sebastian/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)