Како најдобро да го нахраниш мозокот на твоето дете?

Замисли го твоето дете. Во неговата глава, во неговото мозоче, има милијарда неврони, а за структурата на секој неврон е потребна омега 3. Благодарение на неа, невроните се поврзуваат едни со други. Создаваат синаптички врски. На тој начин, детето го развива мозокот, помни, си поставува прашања, истражува, учи, донесува одлуки, решава проблеми, расте и се развива.

Колку омега 3 масни киселини ќе има во мозокот на детето за да функционира, зависи само од НАС!

Што знаеме за омега 3 масните киселини?

Омега 3 масните киселини се есенцијални масни киселини, што значи дека телото не ги создава, туку мора да се внесуваат во организмот од надворешни извори.

За жал, денешната современа исхрана која ја практикуваме тркајќи се со времето и технологијата, ни ја осиромашија трпезата. Родителите се трудат да им понудат на децата квалитетна исхрана, но истражувањата покажуваат дека само 10% од дневниот внес на масти се омега 3 масни киселини односно, ЕПА и ДХА. Останатото се транс и заситени масти.

Како резултат на ова имаме сѐ поголем број деца со нарушено внимание, депресија, дијабетес, астма. Дечиња кои имаат когнитивен пад, кои не можат да се сконцентираат, немаат добро помнење.
Исхраната сиромашна со омега 3 ја наметна потребата од суплементација со омега 3.

Dr. Viton - Omega 3 JuniorБез омега 3 нема здраво мозоче!

ЕПА и ДХА се компоненети на омега 3. Тие се неопходни за непречен развој на сензорниот, перцептивниот и когнитивниот систем, особено во цутот на мозокот, во детството.

Кога барате квалитетно рибино масло, висококонцентрирано со ЕПА и ДХА за да го нахраните мозокот на Вашето дете, Ви треба Dr. Viton – Omega 3 Junior.

Рибиното масло во Dr. Viton – Omega 3 Junior е спакувано во 30 меки таблети за џвакање кои Вашите деца ќе ги обожуваат.

ConCordix® технологијата и зголемената апсорпција за 44%

Omega 3 Junior на Dr. Viton ја користи норвешката ConCordix технологија. Благодарение на неа, овој суплемент го имитира природниот начин на примање хранливи материи од храната, па апсорпцијата на омега-3 стартува уште во устата со самото џвакање.

Со помош на ConCordix, омега 3 масните киселини се стабилизирани во емулзија од говедски желатин во облик на милијарда микроскопски капки, со што се зголемува апсорпцијата на рибино масло во организмот за цели 44%. Овие меки таблети за џвакање немаат вкус на риба и не поттикнуваат рефлукс.

Производот може да го нарачате и онлајн на:

Dr. Viton Omega-3 Junior

Или на телефонскиот број: 02 3218 821

(Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Производот може да Ви биде доставен на адреса со брза пошта!