Што да пиеш додека вежбаш за забрзано да ги стопиш масните наслаги?

Спортуваш, рекреативец си или си само заљубеник во активниот начин на живот?

Сакаш да си помогнеш со подобри перформанси за уште подобри резултати? Да го искористиш максимумот од телото за да постигнеш совршен физички баланс на организмот?

Можеш, без исклучок, секогаш да бидеш во топ форма! Конјугираната линоленска киселина (CLA) е она кое ти е потребно.

ШТО Е ВСУШНОСТ CLA?

Се работи за полинезаситена масна киселина која се наоѓа во линоленската киселина, есенцијална масна киселина која главно се наоѓа во растителните масла. Линоленската киселина е најчеста омега-6 масна киселина. Оттука може да се заклучи дека CLA е тип на полинезаситена омега-6 масна киселина. Но, антивоспалителните својства што CLA ги има во организмот обезбедува таа да се однесува како омега-3 масна киселина.

Твоето тело не може да создаде CLA! Но, ние имаме начин како едноставно да му ја обезбедиш на телото потребната дневна количина на конјугирана линоленска киселина.

Dr. Viton – CLA во секоја капсула содржи 1000мг конјугирана линоленска киселина која не дозволува маснотиите што ги јадеш да ти таложат, туку веднаш ги претвора во енергија!

Интересот за дејството на CLA е почнат 1987., по што се направени многубројни истражувања за можните ефекти на којнугираната линоленска киселина врз здравјето на човекот.

Оттука, докажано е дека позитивно влијае на забрзување на работата на метаболизмот. За секој активен поединец и спортист ова е многу позитивен ефект ако сакаат да ги намалат вишокот масни наслаги. Притоа, позитивно влијае на забрзан раст на мускулната маса, но има и дејство да го нормализира нивото на холестерол и триглицериди во телото.

Студиите покажуваат дека CLA игра улога во топењето на масното ткиво, но при редовното консумирање на оваа киселина, се намалува и внесот на храна, а поттикнува е разбивање на масните клетки и спречува создавање на ново масно ткиво.

Се покажало дека суплементирањето со конјугираната линоленска киселина CLA, го подобрува односот на мускулното ткиво во однос на масното ткиво, така што се намалува депонирањето масти, особено на стомакот и има ефект на забрзан мускулен раст. CLA ја постигнува оваа реакција така што ја зголемува осетливоста на инсулин, така да масните киселини и глукозата може да поминат низ мембраната на мускулните клетки и да не се депонираат во масно ткиво. Резултатот е помал однос на масти напроти мускулно ткиво.

Dr. Viton CLA можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-cla/

Dr. Viton CLA може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)