Зошто Витамин Ц серумот е неопходен колку и СПФ фактор?

Според последните препораки на дерматолозите, СПФ фактор на лицето треба да нанесуваме сите 365 дена во годината, без разлика дали грее сонце или врне дожд. Истото важи и за Витамин Ц серумот! Знаете ли зошто?

Како еден од најмоќните антиоксиданти, витаминот Ц ја штити кожата од загадување, УВА и УВБ зраци и слободни радикали.

Затоа, нанесувајте го Dr. Viton – Vitamin C серумот секое утро или пред излегување, за да креирате штит кој цел ден ќе делува во служба на кожата.

Во летните месеци слободно нанесувајте го и два пати дневно.

Vitamin C серумот на Dr. Viton предничи во однос на другите витамински серуми и креми по високата концентрација на витаминот во својот состав. Токму поради тоа има моќ да ја заштити кожата од низа сончеви штети како изгореници, досколорации, сувост, фотостареење.

Серумот брзо се впива и не му тежи на лицето, затоа е идеална подлога за СПФ кремот кој никако не смеете да го прескокнете. Всушност, комбинцијата на Dr. Viton – Vitamin C серумот и СПФ кремот обезбедуваат здрава, затегната и сјајна кожа и изедначен тен цело лето.

Се уште го немате набавено? Доцните многу! Нарачајте го уште денес и пружете ѝ ја на кожата неопходната заштита.

Dr. Viton Vitamin C Serum  можеш да го купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

можеш да го нарачаш онлајн на 

https://alfalab.mk/proizvodi/vitamin-c-serum/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton Vitamin C Serum ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!