Знаеш ли кој е најновиот поттикнувач на флеки на кожата?

Загадениот воздух, токму тој е одговорен за пораст на случаите на хиперпигментација за цели 25%. Конкретно, штетните честички во воздухот и издувните гасови од автомобилите се оние кои продираат во подлабоките слоеви на кожата и го оштетуваат околното ткиво и поттикнуваат создавање на слободни радикали кои водат до неизедначен тен.

Хиперпигментацијата не е нешто што се средува преку ноќ и доволно е еднаш да си пробала да ги избелиш флеките и да видиш дека тоа тешко оди, за да заклучиш дека тие се крајно тврдоглави и дека единствено решение е да ги прикриваш.

Но, и сама знаеш дека така не го решаваш проблемот! Ако хиперпигментацијата земе замав и не ја ставиш под контрола, ќе стане невозможно да ги маскираш намножените флеки. Тоа многу лесно може да се случи во лето, во возрасното доба или под дејство на гените.

Но, благодарение на Dr. Viton – Vitamin C серумот повеќе не мора да се грижиш, без двоумење тој е најефикасниот и најсигурен производ што го решава проблемот од корен, а резултатите никогаш не биле побрзо видливи.

Хиперпигментациските флеки се причина број еден за неизедначен тен, а настануваат кога меланоцитите – клетките кои произведуваат меланин – се премногу стимулирани. Иако меланинот има заштитна улога и ја штити кожата од сонце така што ја темнее, кога се лачи во преголеми дози создава флеки по кожата. Ваквите флеки прават да изгледаш 10 години постаро и логично е што ти сметаат.

Сепак, сонцето не е единствениот причинител за хиперпигментација. Причинители има многу. Бременост, апчиња за контрацепција, хормонски дебаланс, лоша храна, минати акни, а по најново и загадениот воздух, се само дел од факторите за појава на темни флеки.

Без разлика кои се причините, ефектот е ист и гласи: Непосакувани темни флеки по кожата. А штом еднаш се соочиш со нив, мораш да почнеш да користиш Dr. Viton – Vitamin C серум и буквално да се навлечеш на него, бидејќи само така ќе го одржиш тенот чист.

Секако дека не сакаш да изгледаш неуредно и затоа сосем е јасно што на секаков можен начин се обидуваш да се решиш од хиперпигментацијата. Можностите до пред извесно време подразбираа секојдневно прикривање со мејкап и така кожата само трпеше дополнителни штети.

Во екстремни случаи некои жени ги третираа флеките со јаки и агресивни третмани за избелување, па денес се борат да ја поправат оштетената кожа. И во еден момент пред тебе е ставена една недоумица: Сакаш да делуваш на хиперпигментацијата со производ кој е делотворен или производ кој е сигурен?

И одеднаш на пазарот стаса Dr. Viton – Vitamin C серум кој одговори: Јас го можам и едното и другото! Благодарение на активните состојки кои делуваат во симбиоза, Dr. Viton – Vitamin C серумот делува многу брзо и за само неколку денови се забележува дека флеките се посветли од претходно.

Но, што точно Dr. Viton – Vitamin C серумот им прави на досадните кожни флеки?

Она што е најважно да го запомниш е дека од морето производи кои ги таргетираат флеките и го изедначуваат тенот, Dr. Viton – Vitamin C серумот е еден од ретките кои не само што ги брише флеките, туку ја одржува кожата во одлична здравствена кондиција со помош на внимателно одбраните состојки.

Dr. Viton – Vitamin C серумот истовремено е делотворен, сигурен и дава брзи резултати – тоа се фактори кои секогаш ќе те поттикнат одново и одново да му се враќаш низ годините. Но, за да не мора постојано да ја опоравуваш кожата, туку само да ја одржуваш нејзината убавина и тен, дозволи му на Dr. Viton – Vitamin C серумот да стане дел од твојата нега.

Dr. Viton – Vitamin C Serum можеш да го купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

можеш да го нарачаш онлајн на 

https://alfalab.mk/proizvodi/vitamin-c-serum/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – Vitamin C Serum ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!