Формула за која не постојат тврдоглави флеки на лицето – 100% ги избелува сите до една, па дури и оние на дланките

Летото е при крај, но тебе не престанаа да ти се прават темни флеки по лицето!

Прво, флеките не настануваат само под дејство на сонцето!

Второ, не престанувај да го користиш Dr. Viton Vitamin C серумот се додека не дојдеш до перфектно кристализиран тен и траен сјај!

Што всушност е хиперпигментација?

Терминот хиперпигментација се користи за да се опишат сите оние потемни флеки на кожата поради кои тенот, наместо изедначен, станува прошаран, а кожата делува оштетена и предвреме остарена.

Хиперпигментацијата на кожата секогаш настанува на ист начин – преку зголемена продукција на пигментот меланин. Но, зголеменото лачење меланин во кожата не секогаш е предизвикано од сонцето како што многумина мислат.

Лицето е подложно на хиперпигментација во текот на целата година и затоа употребата на Dr. Viton Vitamin C серумот треба да стане твоја секојдневна рутина, бидејќи само така ќе успееш да имаш изедначен тен, кожа без старечки флеки и мазна и нежна текстура.

Доказ дека сонцето не е единствената причина за хиперпигментација, се самите флеки на твоето лице кои се разликуваат по големина, некои имаат јасно видливи граници, други не, некои се потемни, а други посветли.

Има ли крај? Да, секако дека има, едноставно треба да му дозволиш на Dr. Viton Vitamin C серумот да ја заврши својата работа, да му дозволиш на дневна база да доаѓа во контакт со сите темни флекички по твојата кожа и да ги изедначи со остатокот од тенот.

Со оглед на тоа што темните флеки се појавуваат на најизложените подрачја на нашето тело, а освен лицето тука спаѓа и деколтето и дланките, не е погрешно да нанесуваш од Dr. Viton Vitamin C серумот и на тие флеки како што прават многумина жени.

Некои флеки со текот на времето ќе исчезнат сами од себе, но за поголемиот број е неопходен упорен и интензивен третман, а нема помоќен од Dr. Viton Vitamin C серумот за таа намена.

Постојат 3 типови на хиперпигментација:

Сончева хиперпигментација или сончеви флеки

Сонцето е најчестата причина поради која кожата подлегнува на дисколорации и ваквиот процес стартува многу порано од брчките, уште пред 20-тата година, а кај некои и порано.

Сончевите флеки може да бидат посветли или потемни, а најчесто се појавуваат на деловите од кожата кои најмногу се изложени на сончеви зраци како што се: лице, врат, деколте, раце. На сите овие места имаш целосна слобода да нанесуваш од Dr. Viton Vitamin C серумот и да ги поправиш штетите. 

Можеби на почетокот, оние први сончеви флеки ќе ти делуваат симпатично и модерно, но не заборавај дека со секое изложување на сонце истите тие ќе стануваат потемни и потемни.

Поствоспалителна хиперпигментација

Облик на пигментација која обично се јавува после некој вид повреда на кожата, после бричење, тетовирање, акни, агресивен третман или употреба на несоодветни производи за нега. Честопати се смета и за кожна траума, бидејќи причините за нејзина појава најчесто се поврзани со болести и хормонски пореметувања.

Мелазма

Мелазмата е вид на хиперпигментација која најчесто се јавува кај жените во текот или после бременоста. Само 10% од мажите се соочуваат со мелазма. За неа карактеристични се оние темни флеки распоредени на двете страни од лицето и тоа директно на образите, носот, челото и горните усни.

Причина за мелазмата се хормонските промени и затоа е поврзана со бременоста, но се јавува и кај жените кои пијат апчиња за контрацепција. Штом хормоните се вратат во нормала, хиперпигментацијата може да се повлече, но сонцето е она што ги фиксира флеките на лицето и уште толку ги потемнува.

Кое е решението?

Формулата е едноставна, треба да користиш СПФ цела година – фактор 50 во лето, а фактор 20 останатите месеци од годината. Секое утро треба да користиш Dr. Viton Vitamin C серумот за да ја заштитиш кожата штом излезеш надвор, но и за да ги избелиш веќе постоечките флеки.

Dr. Viton – Vitamin C Serum можеш да го купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

можеш да го нарачаш онлајн на 

https://alfalab.mk/proizvodi/vitamin-c-serum/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – Vitamin C Serum ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!