Зошто коските имаат потреба од витамин К2?

Имаш над 30 години или можеби чувствуваш симптоми на перименопауза? Едноставно си свесна дека почнуваш една нова животна фаза, која пред се е проследена со променлив хормонален циклус и носи промени за кои превенцијата е основен чекор што мора да го превземеш.

Не знаеш за која болест си под најголем ризик? Остеопорозата дефинитивно е здравствена состојба за која е потребно сериозно и постојано да се грижиш за здравјето на коските. Оваа болест главно ги зафаќа жените и најчеста е т.н. постеменопаузална остеопороза, која се појавува поради пад на женскиот полов хормон – естроген, а се развива 10 години по менопаузата. Најважен ризик фактор за развој на остеопороза е губењето на коскената маса кој почнува околу 30. година од животот. Се работи за подмолна болест, која не пројавува симптоми се додека сериозно не прогресира. Токму затоа превенирањето на ризик факторите е клучно за спречување на појава на остеопороза.

Доволниот внес на калциум, витамин К2, како и на витамин Д е основата превенција која треба да почне многу порано пред да се појават првите симптоми.

K2 Komplex-Dr. Viton е витаминско-минерален суплемент од витамините К2 и Д3 со калциум, магнезиум и цинк кој е со максимална искористливост и бенефит за телото. Со него, на сите коски им обезбедуваш правилен раст и функционирање, штитејќи ги од предвремено стареење и трошење. Ваквата комбинација има дејство многу брзо да ја зголеми густината на коските, особено кај жените кои се веќе во менопауза.

Витаминот К2 синергистички се поврзува со витаминот Д3 во организмот. Не може да делуваат еден без друг, така што балансираната комбинација е она што му е потребно на телото.  Витаминот К2 и калциумот во синергија со останатите состојки ги ублажува симптомите на болеста и нејзиното напредување. Витаминот К2 е неопходен за густина на коските и нивниот развој и без него калциумот не може да дојде во коските каде и е потребно.

Бројни нови студии го истражуваат овој витамин како потенцијален лек и превентивно медицинско средство за остеопороза. Како што тврди науката, витаминот К2 е нова хранлива материја која изобилува со нутриенти кои телото може целосно да ги искористи. Научниците откриле дека овој витамин е неопходен за густина на коските и нивниот развој, за изградбата на силни заби и коски на лицето, за артериите и срцето да не се калцифицираат, а освен тоа, витаминот К2 го успорува стареењето на кожата и допринесува за целокупното здравје на мозокот.

Dr. Viton – K2 Komplex можеш да го набавиш и во аптекитe на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на: 

https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – K2 Komplex ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!