Како да знаеш дека треба да почнеш да пиеш витамин К2?

Ако те болат зглобовите, ако твоите колена не утнале ниту една временска прогноза и без исклучок те болат пред да заврне, тогаш си идеален кандидат за витамин К2!

Зачестените болки во зглобови и чувството на затегнатост и здрвеност јасно укажуваат дека коските се гладни за калциум!

Каква врска има калциумот со витаминот К2?

Едноставно е, без витаминот К2 калциумот не им врши работа на коските, тој едноставно се таложи на погрешно место и ти го загрозува целокупното здравје.

Витаминот К2 е оној што го носи калциумот до коските!

Затоа, Dr. Viton го создаде K2 Komplex, суплементот во кој мудро е искомбиниран калциумот со неговиот носач – витаминот К2. Со Dr. Viton – K2 Komplex можеш да бидеш сигурен дека калциумот стасал на вистинската адреса – коскената срцевина.

Можеби звучи нереално, но секогаш кога ти свесно го зголемуваш внесот на калциум, а при тоа не пиеш витамин К2, ти се коцкаш со животот!

Зошто?

Бидејќи калциумот упорно ти се таложи во крвните садови и артериите, па тие почнуваат да се здрвуваат, да се запушуваат и да ти го загрозуваат срцето.

Со секоја чаша млеко уште толку ги слабееш коските!

И додека ти упорно пиеш јогурт и се трудиш во текот на денот да внесеш што повеќе млечни производи за да ги заштитиш и зајакнеш коските, ти всушност не менуваш ништо освен што го слабееш срцето.

Како што пиеш антибиотик со пробиотик, така мораш калциумот да го пиеш во комбинација со витамин К2.

Или едноставно потпри се на Dr. Viton – K2 Komplex за да бидеш сигурен дека и коските ја добиле заслужената грижа, но и дека срцето не си го оставил на милост и немилост на калциумот.

Во формулата на Dr. Viton – K2 Komplex се вклучени сите неопходни минерали за коските – калциум, магнезиум и цинк, но вклучени се и двата најважни витамини – Д3 и К2.

Поради ова, Dr. Viton – K2 Komplex е комплетна формула што ќе ја внесеш преку една капсула во денот и со која целосно ќе ги покриеш потребите на скелетниот систем.

Грижата за коските треба да започне во 30-тите!

Имај на ум дека мобилноста, цврстината и самата коскена маса почнуваат да опаѓаат штом навршиш 30 години.

Поради тоа зглобовите стануваат склони на воспаленија, реума, деформитети, повреди и во краен случај скршеници – со еден збор ОСТЕОПОРОЗА!

Остеопорозата е подмолна болест, симптомите прогресираат бавно и траат со години и оваа предност мораш да ја искористиш.

Не чекај дијагнози, не ги препишувај болките на студот или уморот. Ладното и променливо време и/или зголемената физичка активност ја потенцираат болката во зглобовите, но не ја поттикнуваат.

Со Dr. Viton – K2 Komplex ти ќе го забавиш природното стареење на коските, ќе им помогнеш да ја задржат нивната структура и да останат мобилни, цврсти и отпорни на болести и воспаленија.

Што добиваат твоите коски со Dr. Viton – K2 Komplex?

  • Органски калциум со потекло од морска трева кој двојно побрзо и полесно се апсорбира во коските и им служи како храна.
  • Целосната апсорпција на калциумот ја гарантира витаминот Д3 во составот.
  • Витаминот К2 ја игра клучната улога да го упати калциумот во коските.
  • Магнезиумот служи како дополнителна градбена единица за коскената маса, но истовремено и го активира витаминот Д.
  • Цинкот ги штити и репарира оштетените коскени ткива.

Сега ти е кристално јасно зошто не треба да бараш повеќе од Dr. Viton – K2 Komplex!

Dr. Viton – K2 Komplex е зезаменлив за превенција од остеопороза, но служи и како кочница штом болеста земе замав!

Dr. Viton – K2 Komplex можеш да го набавиш и во аптекитe на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – K2 Komplex ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!