Како црниот лук ги “чисти“ крвните садови?

Имаш впечаток дека крвниот притисок ти “шета“ горе-доле? Дека стресот и нервозите ти влијаат на работата на срцето и си го чувствуваш како ти чука под прсти со забрзан ритам? Сакаш да си сигурен дека тензиите и стресот нема да ти го пореметат притисокот и без оглед на напнатите ситуации, тој ќе биде на оптимално ниво?

Решението е Dr. Viton – Alizin! Додаток во исхраната од чист екстракт од ферментиран лук за целокупна и ефикасна поддршка на кардиоваксуларниот систем.

Зошто ферментираниот лук е добар за срцето и крвните садови?

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Покачениот крвен притисок се смета за главен ризик фактор за појава на кардиоваскуларни болести и е проблем за речиси 40 отсто од населението.

Во црниот лук, кој се добива со ферментација во посебни услови и на природен начин на лукот, идентификувани се низа биолошки активни соединенија, а се создаваат и повеќе антиоксиданти, организмот лесно ги прифаќа и делува како уште посилен антиоксидант. Преполн со ензими, витамини од Б групата, белковини и флавоноиди кои се исклучително важни за зачувување на здравјето. Благодарение на ваквиот потенцијал црниот лук во Dr. Viton – Alizin ги чисти крвните садови од плак (наслаги) и го стабилизира крвниот притисок и така го штити кардиоваскуларниот систем.

Истражување објавено во научното списание Plant Foods for Human Nutrition покажало дека потенцијалот на фенолните соединенија во црниот лук значајно се зголемува во споредба со свежиот лук, што резултира со мноу поголем антиоксидативен капацитет на црниот лук. Ваквата моќ на црниот лук во Dr. Viton – Alizin може да спречи пероксидација на липидите, што значи помал ризик од атеросклероза, а со тоа и поголема кардиоваскуларна корист.

Црниот лук содржи и забележливи количини:

  • Витамин Ц
  • Витамини од Б група (Б1, Б2, Б3, Б6)
  • Фолна киселина
  • Калциум
  • Манган
  • Магнезиум
  • Фосфор
  • Цинк
  • Железо

Само 2 капсули дневно Dr. Viton – Alizin го задоволуваат препорачаниот внес на нутриенти кои ги чистат крвните садови, спречуват развој на атеросклероза и го стабилизираат крвниот притисок.

Dr. Viton Alizin е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!