Ова е причината за честите модринки по твоето тело

По телото имаш еден куп модринки, но и сам не знаеш од каде, не се ни сеќаваш дека си се удрил. Од носот повремено ти тече крв, а непцата ти крвават на секое миење заби. Не дај Боже да се исечеш, едвај успеваш да ја сопреш крвта.

Веројатно, ниту еден од овие симптоми нема да ги препишеш на недостигот на витамин К2 во твоето тело. Луѓето кои имаат недостиг на К2 имаат и слаби и кршливи коски, раните по нивното тело заздравуваат многу бавно и плус се соочуваат со слаба концентрација.

А дали ти воопшто си чул за овој витамин?

Витаминот К2 има клучна улога за твоето здравје, бидејќи спречува таложење на калциумот во артериите така што го пренасочува онаму каде што е потребен – во коските и плус е еден од факторите за коагулација на крвта.

К2 директно спречува развој на две фатални заболувања – атеросклероза и остеопороза.

Не чекај да остариш, не чекај да те фати срце или да скршиш колк, почни да пиеш Dr. Viton – K2 Komplex и стареј безбедно и здраво. Луѓето, особено жените, кои со време пијат К2 Komplex имаат цврст скелетен систем и здраво срце да работат и функционираат со истото темпо.

Препораките велат: Пиј калциум за да имаш здрави коски – ШТО Е ПОГРЕШНО!

Вистинската препорака треба да гласи: Пиј К2 за калциумот да појде во коските, а не во меките ткива како артериите и вените и да ти предизвика атеросклероза.

По откривањето на овој релативно нов витамин, научниците конечно заклучија зошто луѓето кои редовно пиеле калциум, имаат остеопороза, други имаат слабо срце, а трети ги имаат и двете. Она што недостасувало во целата сложувалка е К2 или витаминот кој му ги отвора вистинските врати на минералот калциум.

К2 активра клучен протеин наречен Матрикс Гла Протеин (МГП), кој е одговорен за отстранување на вишокот калциум што се акумулира во крвните садови. Ако се земе предвид дека 20 % од запушувањата на артериите се должат на натрупаниот калциум по ѕидовите, повеќе од јасно е зошто К2 е штит за срцето.

Витаминот К2 се среќава во органското месо, во ферментираната храна, но и бактериите во стомакот го создаваат во сосем мали количини. Овие дози не се доволни за телото да ги осети придобивките од К2 и затоа мораш да почнеш да пиеш Dr. Viton – K2 Komplex. На тој начин, порцијата храна за твоте коски ќе биде комплетна и нема да треба да луташ. Еве што содржи таа:

  • К2 – МК 7 – истражувањата покажале дека телото апсорбира 10 пати повеќе витамин К2 кога доаѓа во облик на МК-7, плус овој вид на К2 најмногу го намалува ризикот од коронарно срцево заболување.
  • Морски калциум – органскиот калциум двојно побрзо и полесно се апсорбира.
  • Витамин Д3 – неопходен за да се апсорбира калциумот во целост, во спротивно само 15 до 20 % ќе заврши во коските.
  • Магнезиум – го активира витаминот Д, но и сам по себе е неопходен за минералната густина на коските.
  • Цинк – ги штити клетките од оксидативен стрес обезбедувајќи силни и здрави коски.

Обезбеди си силни коски со време!

Не дозволувај да ти се создаде тромб во крвните садови и да ти страда срцето!

Работи со мерак и без страв да не се исечеш, бидејќи знаеш дека можеш да се потпреш на проверениот коагулациски витамин наречен Dr. Viton – K2 Komplex!

Со Dr. Viton – K2 Komplex нема да имаш аверзија од стареењето!

Dr. Viton – K2 Komplex можеш да го набавиш и во аптекитe на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на: 

https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – K2 Komplex ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!