Што недостасува во твојата исхрана ако стресот ти го крева притисокот?

Ќе те изнервира шефот на работа или некој дома и веднаш осеќаш како ти се качува притисокот во главата, мислиш ќе ти прсне во секој момент.

После тоа ти треба многу време да се соземеш, а штом се смириш стануваш сонлив и тотално некорисен за било што.

Верувал или не, низ истото проаѓа секој 3 човек на планетава. Но, само 20% сериозно го сфаќаат притисокот со кој се соочуваат во моменти на стрес!

И кога е поттикнат од стрес, високиот крвен притисок е опасен!

Кога некој ќе те изнервира, често знаеш да кажеш: „Ми го крена притисокот!“ Но, дали некогаш си помислил да го измериш притисокот во тој момент?

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Биди сигурен дека вредностите нема да ти се допаднат. Затоа, мораш да бидеш внимателен, особено ако и на помал стрес притисокот ти реагира.

Покачениот крвен притисок е секако опасен за здравјето на твоето срце, мозокот, бубрезите, без разлика на тригерот поради кој скокнал.

Добрата вест е тоа што за овој тип на крвен притисок нема да треба да пиеш терапија, но само ако успееш да го контролираш. Во спротивно, верувај дека ќе се запишеш на листата болни од хипертензија.

Хипертензијата поттикната од стрес во суштина е карактерна особина или начин на кој ти реагираш на кризи. Што значи со мала промена на животниот стил, овој сериозен симптом може засекогаш да исчезне од твојот живот.

Медицинската пракса покажала дека комбинацијата од природни суплементи за регулација на крвниот притисок и психотерапијата се најефикасни за надминување на овој проблем.

Што правиш ти поинаку од другите луѓе, за стресот да ти го качува притисокот?

Психолозите велат дека за сè е виновна твојата увереност дека си силен и дека можеш да се справиш со сите проблеми. Дека проблемите се оние што го челичат твојот карактер.

Поради ваквиот пристап, ти сите емоции како лутина, бес, фрустрации, ги собираш во себеси и се фокусираш да дојдеш до решение за проблемот не забележувајќи дека твојот притисок расте и расте.

Во твоето тело се случува вистинска битка, стресот притиска и поради тоа може да дојде до пробивање на крвните садови што води до мозочен или срцев удар.

Ако на стресот ги додадеш и останатите тригери кои влијаат на притисокот како генетски предиспозиции, гојазност, менопауза, покачен холестерол, триглицериди, покачен шеќер, зголемен внес на алкохол или сол, тогаш твојот организам лесно ќе стане темпирана бомба.

Кога не можеш да влијаеш на стресот, контролирај го притисокот на стариот добар начин!

Стариот, добар, ефективен начин за снижување и одржување на стабилен 120 со 80 притисок е лукот!

Она што отсекогаш ги импресионирало научниците е неговото делување кое речиси и да не се разликува од ефектот што го даваат лековите за хипертензија.

Тие откриле дека ваквата моќ на лукот се должи на алицинот што го содржи. Барајќи начин да го засилат неговото дејство, луѓето почнале да го ферментираат лукот и дошле до неверојатни откритија: Ферментираниот лук бил двојно повеќе нутритивен!

Уште поважно, при процесот на ферментација се создава уникатен антиоксидант наречен С-алилцистеин кој води сметка организмот целосно да го искористи ализинот кој ги проширува крвните садови одржувајќи непречен проток на крвта, а со тоа и стабилен крвен притисок.

Да не заборавиме да споменеме, при ферментацијата лукот го загубил силниот мирис и вкус – особини поради кои најверојатно и ти одбегнуваш да го консумираш.

Најдобрата вест што ќе ја чуеш денес е тоа што ферментиран лук постои и тоа во облик на капсула! Станува збор за Dr. Viton – Alizin, суплемент во кој се собрани 5 пати посилни особини шод обичниот, бел лук. 

Суплемент дизајниран за секој современ човек изложен на стрес.

Dr. Viton – Alizin е природен контролор на твојот крвен притисок и чувар на твоето срце.

Со редовна консумација на Dr. Viton – Alizin, стресот е немоќен да го крене притисокот!

Dr. Viton – Alizin е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!