Ако си млад за да ти се крева притисокот, тогаш сигурно ти недостасува алицин!

Во кафуле со 30 млади луѓе, ЕДЕН има хипертензија, додека ТРОЈЦА имаат покачен крвен притисок!

Зошто состојбата која во минатото ја врзувавме со поодмината старост, денес сè почесто е присутна меѓу младите?

Зошто и младите страдаат од висок крвен притисок?

Нездрава храна, слаба физичка активност, неразвиена свест за превенција, погрешни навики како алкохол и цигари, стрес, се само дел од факторите кои ги спуштија возрасните граници.

Лекарите посочуваат дека се среќаваат и со 10 годишни, но и 3 годишни дечиња со покачен крвен притисок.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Оваа црна статистика укажува на уште пострашно сознание, имено, сите овие млади со хронична хипертензија или епизоди на покачен крвен притисок, имаат зголемен ризик од кардиоваскуларни заболувања.

А она што стартува на млади години многу често се пресликува и на стари години, па ризикот за срцев удар непрекинато расте меѓу овие луѓе.

Превенцијата е клучна за да се спречат штетите поттикнати од висок притисок

Експертите се едногласни дека бразата реакција е клучна за младите да го надминат овој проблем и тоа засекогаш. Колку побрзо реагираш, толку шансите за успех се поголеми, бидејќи годините и староста во никој случај не ти се сојузник.

Во склоп на таа брза реакција спаѓаат сите здрави навики кои можеш да ги воведеш, како здрава исхрана, спортување неколку пати во неделата, пешачење, престој во природа и останати антистрес методи, одговорно консумирање алкохол и редовно консумирање на природни и безбедни состојки кои докажано го одржуваат притисокот стабилен.

Алицинот, состојка во лукот, е најмоќен метод за регулирање на притисокот

Алицин е токму таква состојка која се среќава во лукот. Состојка која го снижува крвниот притисок слично како и наменските лекови за притисок.

Бидејќи твојот социјален живот не смее да трпи кога си млад, а лекарите се упорни дека треба што побрзо да превенираш во однос на притисокот, компромис е постигнат со ферментација на лукот.

Процесот на ферментација на лукот е чудотворен по многу нешта:

  • Лукот го губи мирисот и вкусот
  • Лукот станува двојно похранлив
  • Лукот ги засилува антиоксидативните својства
  • Лукот добива нова компонента наречена С-алицистеин

С-алицистеин е антиоксидант кој се бори со слободните радикали чија цел е да поттикнат воспаление во организмот.

Овој антиоксидант води сметка организмот целосно да го апсорбира алицинот кој пак е задолжен да ги опушта крвните садови и да обезбеди непречен доток на крв, а со тоа и стабилен притисок.

Целата оваа сложена процедура на ферментирање на лукот, за тебе ја направи Dr. Viton создавајќи суплемент кој содржи екстракт од црн лук во висока концентрација наречен Alizin.

Dr. Viton – Alizin е природен додаток за одржување на постојан 120 со 80 притисок!

Ова не значи дека можеш да живееш по старо, но сигурно ќе дојдат денови исполнети со многу стрес и брза храна, а Dr. Viton – Alizin ќе ти помогне да воспоставиш баланс и да го спречиш притисокот да удри на срцето или мозокот – во дадениот момент, но и на старост.

Dr. Viton – Alizin функционира како и секој друг суплемент на пазарот, тоа се капсули без никаков вкус и мирис, но со далеку повисока концентрација на ферментиран лук во составот.

Dr. Viton – Alizin нема да те спречи да одиш во диско и ќе ти помогне да се сносиш со сите ризик фактори кои лесно можат да ти го кренат притисокот. Со стабилен притисок, твоето срце ќе чука безбедно.

За да не пиеш апчиња за притисок на 25 години, превенирај со Dr. Viton – Alizin!

Dr. Viton – Alizin е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr. Viton – Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!