5 навики за природно контролирање на покачениот крвен притисок

Честа главоболка, по некоја вртоглавица, постојан замор. Нема човек кому не му се појавиле овие симптоми. И често ги припишуваш на стресот, промената на времето, недоволно сон. Се повторуваат и одново наоѓаш оправдување за нивната појава.

Дали знаеш дека покачениот крвен притисок најчесто се јавува без симптоми, а тогаш кога истите ќе се појават се занемарени? Дали знаеш дека кај дури 700 милиони луѓе ширум светот, високиот крвен притисок е недијагностициран? И дека како таков претставува ризик за појава на срцев или мозочен удар?!

Како да го спречиш и контролираш покачувањето на крвниот притисок?

Постојат неколку начини на кои природно можеш да влијаеш врз контролара на сопствениот крвен притисок.

Редовно вежбање и пешачење: Физичката активност го зајакнува срцето и ја подобрува ефикасноста на неговата работа, а со тоа и го намалува и одржува крвниот притисок на оптимално ниво.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Намали ја консумацијата на алкохол: Консумирањето на алкохол е причинител за покачен крвен притисок кај 16% од дијагностицираните.

Контролирај го стресот: Кога си хорнично под стрес, телото е постојано под притисок, а тоа не е добро за срцето. Тоа ја забрзува својата работа, а крвните садови се стеснуваат и згрчуваат. Менаџирај го стресот така што ќе правиш работи кои те релаксираат како пешачање или слушање музика.

Откажи ги цигарите: Цигарите се висок ризик-фактор кога е во прашање срцето и крвниот притисок. Хемикалиите од тутунот и цигарите ги уништуваат крвните садови, а секоја испушена цигара моментално го крева крвниот притисок.

Вклучи го Dr. Viton – Alizin во секојдневието: Ализинот претставува природна компонента која ферментираниот лук го претвора во вистинско чудо кога е во прашање високиот крвен притисок. Ализинот во Dr. Viton – Alizin има за задача природно да го контролира покачениот крвен притисок и има 5 пати поинтензивни и поефикасни дејства врз организмот од обичниот лук.

Ферментираниот лук претставува обичен лук кој подлегнува под процес на ферментација под високо контролирани услови, каде се зголемуваат придобивките од ализинот и антиоксидантите.

Dr. Viton – Alizin е природно решение сместено во софтгел капсули кое ќе ти помогне да го контролираш крвниот притисок, без да се соочиш со непријатната миризба на лукот.

Dr. Viton – Alizin е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!