Зошто не треба да го игнорираш покачениот холестерол?

Што би направил кога би знаел дека животот ти е во опасност?! Ќе се обидеш да ја избегнеш опасноста? Ќе избегаш на крајот од светот за да се спасиш?

Многу веројатно!

А што би направил ако знаеш дека имаш покачен холестерол или висок притисок? Веројатно не многу, а животот ти е ставен во многу, многу голема опасност!

Зошто треба да се загрижиш? 

Покачениот холестерол води до висок притисок, што води до срцев удар, а ударот до можна смрт. За овој проблем има превентивно решение и се вика Dr. Viton-Alizin: ферментиран лук.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Бројот на луѓе во светот кои имаат висок крвен притисок достигнува скоро вртоглави 1.5 милијарди лица, а само 1 од 5 лица го држат својот крвен притисок под контрола. Холестеролот е број еден причинител за висок крвен притисок, а хипертензијата пак, претставува голем ризик фактор за срцев удар и смртност.

Како се поврзани холестеролот и хипертензијата?

Холестеролот и хипертензијата (високиот кривен притисок) се два огромни ризик фактори по здравјето на срцето. Кога имаш еден од нив, треба да си внимателен. Кога ги имаш двата, веќе имаш проблем.

Холестеролот во својата суштина е добар и корисен составен дел од организмот. Тој претставува масна супстанца која се создава во црниот дроб и која телото ја користи за создавање одредени хормони, витамин Д и градење на здрави клетки.

Проблемот настанува кога има премногу холестерол во организмот, кој најчесто го внесуваме преку исхраната. Сиот вишок холестерол, кој организмот нема да го искористи во позитивни цели, останува да се таложи на ѕидовите на крвните садови.

Со текот на времето, холестеролот се стврднува, создавајќи цврсти наслаги долж артериите, со што обемот на крвните садови се намалува. Колку се потесни крвните садови, толку помалку крв минува низ нив.

Во тие моменти, срцето ја забрзува својата работа за да набави повеќе крв, што води до покачен крвен притисок.

Најголемиот ризик се јавува кога и онака тесниот проток  низ крвните садови ќе биде блокиран од страна на згрутчување на крвта. Тогаш доаѓа до срцев или мозочен удар.

Што да направиш за да не дојде до срцев или мозочен удар?

Без холестеролот не се може, но сѐ додека е во границите на нормалата, организмот ќе функционира беспрекорно, чувајќи го срцето здраво. Користејќи Dr. Viton-Alizin во секојднението, излегуваш од ризичната група на луѓе со срцеви заболувања. Како?!

Dr. Viton-Alizin претставува ферментиран лук, односно лук кој подлегнува на процес на ферментација, на висока и контролирана температура. Во тој процес, се намалува нивото на ализин во лукот (со што се отстранува непријатниот мирис), а се зголемуваат антиоксидативните својства.

Dr. Viton-Alizin ги уништува слободните радикали кои ги оштетуваат артериите и го зголемува нивото на алилцистеин (компонента која го намалува холестеролот во крвта). Ферментираниот лук е одлично превентивно решение кое ќе го сочува твоето здравје и ќе придонесе за оптимална работа на срцето.

Не живеј во страв од најголемата опасност – хипертензијата. Спречи ја навреме со Dr. Viton-Alizin.

Dr. Viton Alizin е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!