Семоќниот екстракт од ферментиран црн лук конечно достапен и кај нас!

Црниот или ферментиран лук, е производ кој се добива од свежиот лук  (Allium sativum L.) кој е подложен на процес на ферментација кој се одвива на контролирана и висока температура (60–90°C) и висок процент на влажност на воздухот (80–90%).

При овој процес се намалува нивото на алицин, а со тоа исчезнува и непријатниот  силен мирис на лук, но истовремено значително се зголемува нивото на антиоксидансите.  Црниот лук има многу високо ниво на антиоксиданси и уникатни антиоксидансни својства.

Се смета дека со редовна употреба, екстрактот од црн лук, може да го заштити нашиот организам и од најтешките заболувања.

Постојат научни студии кои докажуваат дека екстрактот од ферментиран лук има антиканцерогено дејство, при ралични видови на рак, а особено при рак на желудникот и на дебелото црево.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Во случај на рак на дебело црево, по админстрација на одредена концентрација на екстракт од ферментиран лук меѓудругото била предизвикана и апоптоза односно самоуништување на клетките на ракот.

Придобивките од користењето на ферментиран лук во исхраната се огромни, и до сега не се забележани несакни дејства.

Во Азија ваквиот лук се користи и секојдневно во приготвувањето на најразличните вкусни јадења, а кај нас за среќа сега е достапен и во форма на софтгел капсули познати под името Dr.Viton Alizin.

Биоактивните состојки присатни во ферментираниот црн лук – Dr.Viton Alizin:

 • Имаат многу силни антиоксидансни дејства
 • Силно антиканцерогено дејство
 • Допринесуваат за нормална функција на имуниот систем
 • Го нормализираат нивото на ЛДЛ, и ХДЛ холестеролот
 • Имаат силно антимикробно дејство
 • Делуваа хепатопротективно и ја помагаат работата на црниот дроб
 • Го нормализираат крвниот притисок
 • Помагаат при алергиски и респираторни болести
 • Ја намалуваат прекумерната телeсна тежина
 • Лукот го одржува здравјето на срцето и го одржува нормалното ниво на холестерол и хомоцистеин
 • Лукот придонесува за погоолема отпорност спрема стресот
 • Лукот помага за намалување на чувството на тешки нозе, и за добра циркулација.
 • Лукот помага за здрава функција на респираторниот систем
 • Лукот ја зголемува чувствителноста спрема инсулинот.
 • Има позитивно дејство врз метаболизмт на шеќерите.
 • Го балансира шеќерот во крвта.
 • Го подобрува намалениот ефект на инсулинот.

alizin

Dr.Viton Alizin, ферментиран црн лук сега е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!