Не се откажуваш од цигарите и покрај високиот крвен притисок?!

Колку цигари пушиш дневно? 10, 15, 2 кутии?! Колкаво ли е тоа задоволство, кога си нервозен, изморен или добро најаден, па ќе ја запалиш цигарата. Сега сте само ти и твојата цигара и сите проблеми за момент исчезнуваат.

Но, дали знаеш дека со секоја една испушена цигара, внесуваш околу 5000 хемикалии кои минуваат низ твоето тело и прават огромна штета?!

Со штетноста на цигарите е запознаена секоја единка од овие 7.9 милијарди луѓе кои живеат на планетава. 1.3 милијарди од нив се пушачи, 8 милиони лица секоја година умираат како последица од пушењето. Цигарите го намалуваат капацитетот на белите дробови да примаат кислород, ја забавуваат работата на мозокот, го полнат телото со токсини, ја пореметуваат работата на бубрезите, го оптеретуваат срцето.

Сето ова го знаете, но сепак…

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Како со пушењето го ставаш срцето во опасност?!

Вдишуваме кислород и издишуваме јаглероден диоксид. Ова го знае и мало дете!

Кислородот во крвта се врзува за хемоглобинот и со него безбедно патува до сите клетки на организмот, па стига до мозокот, белите дробови и срцето.

Преку цигарите, во организмот внесуваме јагледорен моноксид кој наместо кислородот, се врзува со хемоглобинот во крвта. Јагледорниот моноксид е штетно соединение кое го зголемува обемот на црвени крвни зрнца создавајќи задебелување на крвта и зголемувајќи го ризикот од згрутчувања и срцев удар. Со секое пушење цигара, притисокот моментално се крева и срцето се оптеретува. Замисли што му правиш на срцето кога тоа го правиш постојано, цигара по цигара!

Ти се смачи од негативниов муабет и сега посакуваш да си запалиш цигара?! Стрпи се уште малку!

Заштитата е во лукот, но не обичниот!

Залудно е да те убедуваме да се откажеш од цигарите, иако и самиот знаеш колку се штетни.

Но, она што можеш да го направиш е да му ја олесниш работата на организмот да се справи со штетните влијанија на цигарите.

Сега кога веќе знаеш дека секое стеснување на крвните садови го зголемува ризикот од згутчување на крвта и појава на срцев или мозочен удар, треба да спречиш да дојде до вазоконстрикција.

Лукот е едно превентивно решение на овој проблем. Го чува здравјето на срцето и штити од висок притисок. Но, лукот со себе ја носи и онаа неподнослива миризба, а ти како социјално суштество се обидуваш да ја избегнеш.

На кој начин функционира ализинот?!

За среќа, тука е ализинот. Ализинот е една од главните состојки на лукот која ја дава миризбата. Но, лукот обработен преку процес на ферментација на висока температура, ја губи миризбата и ги зголемува антиоксидативните својства. И ете ја добитната комбинација – ферментиран лук!

Ализинот претставува фитонутриент во составот на ферментираниот лук кој го намалува дејството на ангиотензин II во организмот. Ангиотензин II ги згрчува и стеснува крвните садови, а ализинот не дозволува да дојде до таа состојба.

Благодарение на ализинот, крвните садови имаат пофлексибилна структура на ѕидовите и преку нив може да минува поголема количина крв, што не го става на ризик срцето да работи со прекумерна сила. Ферментираниот лук е токму она што ти треба за да го заштитиш твоето срце и крвниот притисок.

Dr. Viton-Alizin претставува природен додаток во исхраната кој превентивно ќе ти го намали крвниот притисок, ќе му ја олесни работата на срцето и ќе ти чува имунитетот.

Dr. Viton – Alizin е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!