Револуционерен домашен лек против целулит

Целулитот е една од најнепосакуваните појави на женското тело. Внесувањето на голема количина на сол, недоволно внесување на вода, немање физичка активност, стрес, недоволен сон… сите тие се причинители за појавата на целулитот. Но, кога веќе ќе дојде до тоа, треба нешто и да се превземе.

Ова е еден едноставен начин како лесно да го избришете целулитот. Пијте го овој чај, пожелно е да се масирате и да бидете физички активни. Резултатите ќе бидат поголеми од што очекувате.

За да го подготвите чајот потребно ви е: 40 гр листови од бреза, 30 гр липа и 30 гр зелен чај. Прелијте ги билките со половина литар врела вода и оставете нека отстојат 10 минути. Пијте од чајот наутро и навечер.