Направете сами: Зимска идила во тегла за на елка

Ако се радувате како мало дете кога ќе видите снег, ја обожувате зимата, нејзината белина и убавина, овој украс ќе ви донесе вистинско задоволство, ќе ви го разубави домот или канцеларијата и ќе го донесе вистинскиот ефект на зимата.

Еве што ви е потребно:

  • Тегли од храна за бебиња
  • Лепило
  • Спреј со сребрена боја
  • Мала елка (украс, гранка, четка)
  • Јаже
  • Чекан
  • Шајки
  • Вештачки снег (или памук)

1 (2)

Добро исчистете ги теглите од секакви етикети

2

Залепете го дното на елката со дното на теглата

3

Со чекан и шајки направете дупки во капачињата на теглите

4

Врзете го јажето за капакот

5

Затворете ја теглата

8

Украсете си ја елката