Направете сами: Шарени лампиони од искористени светилки

Нешто старо, претворете го во нешто ново. Веќе искористените електрични светилки, претворете ги во лампиони и украсете си ја елката.  Со едноставно полнење на сијалицата со пердуви, монисти или вештачки снег, ќе си го разубавите малото новокодишно катче. Еве неколку идеи, а останато го препуштаме на вашата имагинација. Направете, па споделете фотографии!

1111111

Со сина боја. Доволна ви е една лажичка боја да внесете во внатрешноста на сијалицата и потоа можете да креирате и најразлични форми.

2222222

Со памук во розова боја. Или која и да ви е омилена. Едноставно наполнете и затворете.

333333

Со шарени топчиња