Направете сами: Мини висечка елка

Еуфоријата за накитените новогодишни елки неизнадно осамна и на социјалните мрежи, па веќе со денови, како мали деца се радуваме на големите лампиони, украсните машни и разнобојните сијалички.  Кога веќе дома и најдовте удобно катче, ја сместивте и накитивте, зошто па да не си ја разубавите и канцеларијата или некоја од останатите простории во домот? Ова мало „пакување радост“ е доволно за да го вметне новогодишниот дух дури и во ѕидовите.

step-11

Еве што ви е потребно:

 • Пластична саксија
 • 4 силни јажиња од 1m.
 • Акрилна боја по избор
 • Бормашина
 • Четка за боење
 • Маркер
 • Метро за мерење
 • Самолеплива лента со шара по избор
 • Бор (елка)

step-13

 • Измерете го обемот на саксијата и на подеднаква одалеченост, обележете 4 точки.
 • Со бормашината направете дупки според обележаното.

step-22

 • Украсете ја саксијата по избор, користејќи ја акрилната боја и самолепливата лента.

step-31

 • Потоа, врзете јазли кај секоја дупка, како на сликата.

final-shot