Направете сами: Интересен фенер со снегулки

Ги гледавме илјадниците фенери како го бојат небото во едно од најубавите остварувања на Disney, Tangled, приказната за Rapunzel. Инспирирани од најновиот мега хит на истата компанија, Frozen и студеното време, дозволете си да направите еден ваков осветлувачки детал кој ќе ви го загрее домот.

1

Потребно:

  • 1 ролна восочна хартија (може и хартија за печење)
  • Линеар
  • Ножици
  • Бела акрилна боја
  • Шаблон во форма на снегулка (или некоја слична)
  • Лепило
  • Дрвени стапчиња долги 14цм
  • (по избор додадете вештачка свеќа, сијалица или светилка за да го постигнете вистинскиот ефект)

23