Најдобрата и најевтината маска за коса (домашен рецепт)

Верувате дека за една маска за коса доволно ви е само маслиново масло? Треба само да го згреете и потоа така врело да го нанесете на косата. За маслото подобро да се впие во коренот заврзете ја косата со пешкир или употребете ја капата за туширање.

Ако сакате поинтензивна маска за коса, на маслиновото масло можете да му додадете и лимонов сок, мед или две жолчки од јајце. Тие се одлични регенератоти на косата, па само после половина час ќе го видите резултатот. А резултатот е мека и нежна коса со сјај, која потоа лесно се фенира и обликува.