Камилица, лек за уморни очи

Доколку секој ден работите на компјутер, можно е да не сте забележале дека често сте изморени и ве пецкаат очите. Причина за тоа е што во тек на такво работење, два пати повеќе трепкаме, што пак, го попречува природното навлажнување на очите и со тоа тие се иритираат.

Доколку други причини се исклучени од страна на офталмолог, обидете се со облоги од чај од камилица. Две вати натопете ги со ладен чај од камилица, малку исцедете и држете ги капаците затворени 10 минути, неколку пати во денот. Секогаш користете свежо направен, изладен чај од камилица. Оваа постапка може да помогне и кај подочниците, како и да ги ублажи симптомите на конјуктивитис.