Како црниот лук го поддржува здравјето на мозокот?

Веројатно и ти знаеш какви се благодати по здравјето има лукот, но и со неговиот силен мирис и вкус, но дали си слушнал за црн лук?

Црниот лук е свеж суров лук кој се менува во процес наречемн Маилардова реакција. За време на оваа постапка, лукот добива изразено црна боја, се менува и текстурата и самиот вкус, со тоа што станува помек и посладок од обичниот.

Една од главните причини на неговата популарност е што изобилува со антиоксиданти и клучни хранливи состојки кои може да го подобрат и твоето здравје и да спречат сериозни здравствени проблеми. Така, црниот лук може да се пофали со поголема концентрација на многу хранливи состојки, антиоксиданти и други корисни соединенија.

Токму овие поголеми концентрации се одговорни за бројните здравствени придобивки што ги нуди црниот лук, а меѓу првите пет е и здравјето на мозокот.

Dr. Viton – Alizin капсулите содржат црн лук во прави обезбедуваат доволна количина антиоксиданти за функционирање на целокупниот организам.

Благодарение на високиот процен на антиоксиданти во себе, црниот лук може да помогне во намалување на воспаленијата во телото и да спречи когнитивни состојби, како Алцхајмерова и Паркинсонова болест. Истовремено, поради својот исклучителен нутритивен состав допринесува за правилно функционирање на момероијата и помага во заштита на нервниот систем, бидејќи ги подобрува когнитивни процеси и спречува невро-воспаленија и невротоксичност, спречувајќи невродегенеративни болести.

Докажано е дека црниот лук содржи антиоксиданти соединенија, како полифеноли, алкалоиди, флавоноиди и цистеини кои се добиваат во процесот на ферментација на свежиот лук и кој на телото му помагаат да ги неутрализира клеточните оштетувања предизвикани од слободните радикали, не дозволувајќи да дојде до предвремено стареење и подобрување на здравствената состојба.

И што е најважно, со дневното консумирање на капсулите Dr. Viton – Alizin, нема да ви се појави лош здив, ниту испарување од кожата, така што може да го употребувате во секоја прилика.

Dr.Viton Alizin, уникатен суплемент со ферментиран црн лук сега е достапен е во во аптекитe на:  Еурофарм, Виола, Бети во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс!

Dr.Viton Alizin сега можеш да го нарачаш и онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Нарачај веднаш и Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме уште сега  на твојата домашна адреса со брза пошта!