Како холинот го регенерира црниот дроб?

Дали знаеш дека консумирањето алкохол не е единствената причина поради која може да имаш проблеми со црниот дроб, туку причината за проблемот може да лежи и во претераното уживање во храната.

До проблемот доаѓа оти се акумулираат маснотии во црниот дроб, кој секојдневно би требало да го чисти организмот од штетните материи што ги внесуваш. Се што внесуваш, од храна и пијалаци, па се до одредени лекови, се минува низ црниот дроб без кој нема хармонично здравје и здрав имунитет. Во случај да дојде се поремети неговата функција, може да се развие болест чија зачестеност и компликации стануваат алармантни.

Болеста неалкохолен замастен црн дроб е најчеста хронична болест со која се среќава западната цивилизација, а започнува токму со акумулирање на масти во црниот дроб, иако лицето не консумира алкохол.

Ти се јавува необјаснив замор, слабост, па дури и тапа болка под десното ребро. Но, генерално, оваа болест не дава сигнали кои може да ти алармираат дека нешто не е во ред со твојот црн дроб.

Токму поради тоа, превенцијата е клучот кога се работи за здравјето на црниот дроб.

ХОЛИНОТ е микронутриент кој совршено се грижи за функционалноста и балансот на црниот дроб.

Со оглед дека во организмот се создава многу мала количина од него, суплементацијата е битна да се почне навреме и кога симптоми нема.

Една капсула Dr. Viton – Choline ти обезбедува дневна потреба за холин кој комплетно ќе придонесе црниот дроб нормално да ти функционира.

Што му прави ХОЛИНОТ на твоето тело?

Холинот е важен за одржување на здравјето на црниот дроб, оти овозможува отстранување на мастите од црниот дроб и нивен транспорт кон мускулите и масното ткиво. На тој начин црниот дроб се ослободува од прекумерните маснотии, што ја чини поздрава и пофункционална.

Кога во организмот има недостаток на холин, тоа влијае на способноста на црниот дроб да ги пренесува мастите и затоа научно е докажано дека допринесува за одржување на нормална функција на овој орган.

Нарачај веднаш на телефонкиот број (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.

или нарачајте онлајн:

https://alfalab.mk/proizvodi/choline/

(Достава до домашна адреса со брза пошта)

Dr. Viton – Choline таблетите можеш да ги набавиш во Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на dm и во сите подобро снабдени аптеки.