Зошто ХОЛИНОТ е неопходен за здравјето на црниот дроб?

Често се чувствуваш заморно дури и при мал физички напор, ти се појавуваат главоболки кои се манифестираат во позадината на окото, се дебелееш, а не јадеш многу или никако да се ослободиш од лошиот здив?

Симптоми за кои иако ќе ти звучи чудно, најчесто се врзуваат за лоша работа или нефункционирање на црниот дроб. А, кога овој орган не работи правилно и со полн капацитет, тогаш доаѓа до бројни пореметувања во внатрешните органи. Неретко се манифестира и надворешно, на кожата, па стануваш склон кон акни, егзема, екстремно потење и таложење на сите токсични соединенија кои црниот дроб не ги процесуирал и исфрлил.

Од овие наведени причини, АЛФАЛАБ во својата палета на производи дизајнираше додаток на исхраната Dr. Viton – Chloline, во чиј состав основа е холинот кој нуди максимална природна поддршка на работата на црниот дроб, за да може успешно да ги спроведува процесите на детоксикација на организмот, особено за потребниот процес кога консумираш поголема количина храна и алкохол.

Холинот е важен за одржување на здравјето на црниот дроб, оти овозможува (преку ВЛДЛ – липопротеин со многу мала густина кој се создава во црниот дроб и се ослободува во крвотокот за да им обезбеди на ткивата триглицериди) исфрлање на мастите од црниот дроб и нивен транспорт кон мускулите и масното ткиво. На тој начин, црниот дроб се ослободува од прекумерните масти што го прави поздрав и пофункционален.

Холинот е состојка чиј недостаток во организмот влијае на способноста на црниот дроб да ги пренесува мастите и токму поради тоа има одобрено здравствено тврдење од Европската агенција за безбедност на храна (EFSA) дека допринесува за одржување на нормална функција на црниот дроб.

Dr. Viton – Chloline твој избор за здрав и функционален црн дроб

Нарачај веднаш на телефонкиот број (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.

или нарачајте онлајн:

https://alfalab.mk/proizvodi/choline/

(Достава до домашна адреса со брза пошта)

Dr. Viton – Chloline таблетите можеш да ги набавиш во Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на dm и во сите подобро снабдени аптеки.