Ладна чаша вода по оброк е опасно за вашето здравје !

Сакате ли и вие да испиете чаша вода после јадење? Сетете се што се случува кога  во тавче со масло после пржење ќе ставите ладна вода. Истото тоа му се случува и на вашето варење.

Ладната вода ќе ги стврдне мрсните делови на храната во желудникот кои се консумирани за време на оброкот и ќе создаде цврста маса од тоа. Ваквата маса тешко се вари. Кога ќе се спои со киселината во варењето, таа ќе ја разбие и таквата мешавина во цревата побрзо се апсорбира отколку цврстата храна. Таа тука се таложи и ги попречува цревата и останатите органи и води до создавање на рак.

Затоа после оброкот најдобро е да изедете топла супа или да испиете чаша млака вода, односно чај.

Пренесете ја оваа информација на пријателите за да бидат свесни за опасностите.