Како мозокот побавно да ти старее?

Сакаш бистар и оштар мозок на кој годините не му можат ништо? Да функционира беспрекорно пред сите обврски и предизвици? Без страв дека тивко и незабележително пропаѓа, а ти не превземаш ништо?

Факт е дека слабеењето на интелектуалните способности може да се јави во било кој период од животот, особено ако “не го користиш“ доволно мозокот, но пред се ако не го храниш правилно.

Научниците дошле до одредени сознанија за тоа што влијае на подоцен почеток и побавен развој на болести и состојби на мозокот, што и како влијае на подолга добра состојба на мозочните активности.

 

Што значи правилна исхрана за мозокот?

 

Оваа исхрана пред се вклучува правилна, балансирана исхрана со што поголем внес на овошје и зеленчук, риба, интегрални житарки и вода. Но, модерното темпо на живеење не секогаш овозможува да ги внесуваш сите потребни нутиренти за мозокот. Бидејќи твојот мозок е толку важен и ранлив орган, научниците создадоа кованица за нутриенти кои го штитат нервното ткиво – невропротектанти.

Прв на листата е астаксантинот, најмоќниот каротеноид (антиоксидант) и голем заштитник на здравјето. Криловото масло Dr. Viton – Krillax се смета за супериорен извор на астаксантин, кој докажано се нарекува “храна за мозокот“.   

Во мозокот се одвива силна метаболичка активност, при што како нуспроизвод се јавуваат слободните радикали. Слободните радикали се молекули кислород со неспарен електрон кои поради тоа се хемиски многу реактивни и ги оштетуваат клетките, а антиоксидантите ги неутрализираат. Иако организмот има сопствени механизми за неутрализација на слободните радикали, потребна му е дополнителна помош. Астаксантинот во Dr. Viton – Krillax како моќен антиоксидант е незаменлив помагач за заштита од оксидативниот стрес. Ако мозочното ткиво е под стрес од оксиданти, против терапија треба да се биде моќен антиоксидант или астаксантин.

 Астаксантинот го поддржува когнитивното здравје за време на стареењето

  • Го намалува оксидативниот стрес во мозокот
  • Го штити здравото нервно ткиво

 Но, лекарите велат дека додека правилно се храни, мозокот треба да се заштити и од стресот, кој е ризик фактор број еден за негово пропаѓање и оштетување.

Магнезиумот, како докажан антистрес минерал заедно со Б витамините, гинко билобата, холинот и Л-теанинот искомбинирани во една таблета на Dr.Viton Magnezan NEURO поддржува нормална психолошка функција, помага при емоционална нестабилност и зголемен стрес. Л-теанинот во Dr.Viton Magnezan NEURO е природен антидепресив кој допринесува за добро расположение и поттикнува опуштање на целиот организам, што резултира со намалување на нивото на стрес и подобрување на концентрацијата.

Dr. Viton Magnezan NEURO  е формула од невропротектанти која штити мозокот и нервите и не дозволува стресните хормони да ја пореметат работата на виталните клетки задолжени за хармонија во телото.

Dr.Viton Krillax и Dr. Viton – Magnezan Neuro се достапни во аптекитe на:  Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: 

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-krillax/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr.Viton Krillax и Dr. Viton – Magnezan Neuro може да ти ги доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!