Како да ги спречите воспаленијата и инфекциите во цревата?

Чувствуваш подуеност, гасови и болки во стомакот? Те мачи постојана дијареа, крвава столица? Дијареата и воспаленијата на цревата вообичаено се препишуваат на стресот или некоја лоша храна, но ваквите состојби кои се игнорираат се почесто се дијагностицираат како инфекции од патогени микроорганизми во цревата, или синдром на иритабилни црева (улцереативен колитис и Кронова болест), чии компликации сериозно ги оштетуваат цревата, ја попречуваат дигестијата и апсорпцијата на храна, а можат да доведат и до прскање на цревото или појава на рак!

Интензивните научни истражувања на куркуминот во последните 2 децении го потврдија како докажан природен антиинфламаторен препарат кој:

  • помага да се намалат оштетувањата на внатрешната обвивка на цревата;
  • помага да се смират болките и да се намали воспалението во цревата;
  • помага во превенција и уништување на бактерии, вируси и паразити во стомакот и цревата.

Истражувањата потврдуваат дека куркуминот поседува многу силни антимикробни, антивирусни и антифунгални својства, односно успешно го спречува размножувањето и помага да се уништат бактериите, вирусите или паразитите кои се познати предизвикувачи на инфекции и болести во цревата.


Како додаток на терапијата куркуминот ја зголемува ефикасноста во уништувањето на бактеријата Хеликобактер Пилори –  главен причинител на гастритис и чир на желудникот и дванаесетпалачното црево. Кога станува збор за состојбите на колитис или Кроновата болест, во истражувањата куркуминот покажал дека може да го смири преактивниот имун систем и да ги намали активираните воспаленија во дебелото црево што долгорочно помагаат да се смири дијареата и да запре крварењето.

Додатокот на исхрана TURMERIC (Curcumin)  од San Sebastian содржи 95% чисти куркуминоиди и содржи засилен собиоперин (екстрактот од црн бибер) кој ја осигурува неговата апсорпција. Редовниот внес на само 1 капсула дневно на куркуминот од  San Sebastian ќе ти помогне во уништувањето на патогените микроорганизми во цревата, ќе спречи нивна повторна појава и ќе помогне да се смират воспаленијата кои предизвикуваат болки, дијареа или крварење.

San Sebastian Turmeric – Curcumin можете да го нарачате онлајн: https://alfalab.mk/proizvodi/kurkuma

San Sebastian Turmeric – Curcumin можете да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)