Зошто не смееш да си “играш“ со крвниот притисок

Често те боли главата во задниот дел каде што се спојува со вратот, а знае повремено да ти се јави и вртоглавица. Знае да ти се појави и зуење во ушите и чувство како да не можеш да земеш воздух. Понекогаш немаш ниту логично објаснување за твојот замор, иако секојдневието не ти отстапува од секојдневната рутина. Нагло ти се појавува црвенило на лицето, како цела крв во главата да ти се собрала…

Иако, овие симптоми може да се јават и од други причини, најчесто се поврзуваат со состојба на покачен крвен притисок. Дотолку повеќе што хипертензијата или зголемениот притисок е состојба која и не дава очигледни симптоми се додека не трае подолго време и во континуитет.

Сакаш да си го регулираш крвниот притисок и да го намалиш ризикот од болести и состојби на срцето? Не одложувај, почни уште денес да внесуваш омега-3 масни киселини на Dr.Viton – Omega-3.

Со нив, не само што имаш притисок “како дете“, туку и ќе го подобриш твоето расположение, ќе ги регулираш воспалителните процеси во телото и ќе ја подобриш работата на мозокот, што на крајот, повторно се е поврзано со крвниот притисок.

Се што треба да направиш е многу едноставно. Со поголема количина течности, дневно да испиеш една капсула омега-3 масни киселини на Dr.Viton – Omega-3 и да му ја дадеш на твоето срце потребната доза здравје.

Имај предвид дека нерегулираниот крвен притисок не за џабе е наречен “тивок убиец“ и може да ти ги оштети крвните садови на виталните органи: срце, мозок, бубрези и око. Хипертензијата е водечки ризик фактор за појава на инфаркт, ангина пекторис и развој на срцеви болести проследени со гушење, заморување, малаксалост, слабо поднесување на напор, отекување на нозете. Најсериозна последица од високиот крвен притисок кој влијае на промена на крвните садови во мозокот , па се јавуваат главоболка, несвестица, мачнина, нестабилност при одење, е мозочниот удар.

Високиот крвен притисок може да предизвика и проширување на крвните садови кое се нарекува анеуризма, која доколку се појави во големите крвни садови на мозокот или аортата, со прскањето може да предизвика нагла смрт.

Омега-3 масните киселини (ЕПА и ДХА), особено ДХА, според истражувањата покажале моќ да ги намалат крвниот притисок и да го сведат на минимум ризикот од мозочен удар и кардиоваскуларни болести. Дури мало намалување на вредноста на крвниот притисок за 5-6 mmHg е значајно за срцето и останатите важни органи и во висок процент ги намалува веќе споменатите ризици.

Од тие причини, омега-3 масните киселини се сметаат за природен антихипертензитив, кој оправдано треба да се вклучи во твојата дневна витаминска рутина за грижа за здравјето.

Не дозволува да влезеш во статистиката, која јасно покажува дека околу 40 проценти од населението боледува од висок крвен притисок. Затоа, земи омега-3 масни киселини на Dr.Viton – Omega-3, оти тие се најдобриот и најразумен избор здравјето на твоите крвни садови и срцето.

Dr.Viton OMEGA-3  е достапен во аптеките на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, и во други подобро снабдени аптеки, а го има и на рафтовите во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-omega3/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr.Viton OMEGA-3  ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!