За мозокот да не ти “прегори“

Ти почнува денот, работен или не, сеедно. Функционираш одлично, работата и обврските ги завршуваш “како подмачкани“, комуницираш со колеги, соработници или случајни минувачи без проблем. И три-четири часа подоцна, сликата е комплетно различна. Те стигнува замор, повеќе психички, отколку физички, не можеш да се концентрираш на ништо, ти опаѓа фокусот околу обврските, не ти текнува на ниту еден телефонски број и сериозно имаш проблем со вниманието. Споро ги процесуираш и податоците, а извршувањето паралелни обврски ти паѓа многу тешко. Едноставно се чувствуваш како да си “прегорел“ и “немаш крв во мозокот“.

Не паничи, има решение! Токму како и на секој дел од телото и на мозокот му треба здрав проток на крв за исправно да функционира. Оти кога циркулацијата ќе успори, твоите ментални способности ќе успорат заедно со неа.

Омега-3 масните киселини соединети во капсулите на  Dr.Viton – Omega-3 имаат клучна улога во растот и развојот на мозокот и невролошкиот систем.

Доволната застапеност на омега-3 масните киселини, особено на ДХА омега-3 во организмот се многу битни за развојот и функциите на мозокот.  Мозокот главно е граден од липиди, односно масни киселини, при што најзастапени се арахидонската  киселина (АА) и ДХА која е главна градивна структура на мозокот и мрежницата на окото. ДХА во високи концентрации е присутна токму во метаболички најактивните делови на мозокот, како и во мозочната сива маса, поради што, омега-3 масните киселини имаат важен ефект на бројни невролошки функции.

Со годините, концентрацијата на есенцијални масни киселини опаѓа, а со тоа и нивото на ЕПА и ДХА во мозокот. Како резултат на тоа, првично доаѓа до намалување и слабеење на когнитивните функции, особено помнењето, концентрацијата. Доколку не се делува на овие “ситни“ сигнали, со  тек на времето, доаѓа до развој на невродегенеративни болести, Алцахјмерова болест…

Омега-3 масните киселини во Dr.Viton – Omega-3  ги штитат мозочните и нервните клетки од пропаѓање и не дозволуваат слабеење на когнитивните функции.

Нашиот мозок функционира како сложен биоелектричен систем во кој околу 85 милијарди неврони работат 24 часа дневно. Стареење на мозокот може да се отчитува во пречки во комуникацијата меѓу системите, е за тоа пак може да биде причина изложеноста на разни отрови, нерамнотежа на шеќерот во крвта – животен стил кој го менува кодот на нашите клетки.

Бројни научни истражувања докажале дека омега-3 масните киселини во Dr.Viton – Omega-3  се суперхрана за мозокот, кој ја одржуваат неговата остроумност, правилно работење и навремено функционирање.

 

Dr.Viton OMEGA-3  е достапен во аптеките на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, и во други подобро снабдени аптеки, а го има и на рафтовите во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-omega3/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr.Viton OMEGA-3  ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!