Исчисти ги флеките од кожата на лицето

Можеби си забележала мали дамки или флеки кои се за нијанса потемни од твојата кожа. Многу е веројатно да се работи за хиперпигменатција, односно пигментациски флеки или сончеви пеги. Никој, па ни ти, не сака на лицето да има црвена и кафена флека, но за жал, овие неправилности на кожата често се неминовни и се појавуваат од многу причини. Знаеме, си пробала многу нешта досега, но ништо не било доволно ефикасно и на крајот си се откажала и си се помирила дека флеките и дамките на лицето едноставно засекогаш тука и ќе ти останат. Нема откажување. Има начин да ги избледиш и исчистиш флеките, темите дамки и пегите од лицето. Но, пред се, знаеш ли зошто се појавуваат?

Како се создаваат хиперпигментации?

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

За појавата на пигментациски флеки виновно е пред се зголеменото ниво на меланин – природен пигмент кој ја дава бојата на твојата коса, очи, па и кожа. Вишокот меланин може да се појави поради неколку фактори:

 • Прекумерно изложување на сончево зрачење без користење заштитен фактор
 • Хормонални промени: флеки често се појавуваат кај жени кои користат хормонална контрацепција, во бременост или за време на менопауза
 • Возраст: со годините опаѓа бројот на меланоцити, но расте нивната активност и обем
 • Воспаленија и оштетувања на кожата како последица може да ослободуваат меланин
 • Некои лекови
 • Стрес

Формата и големината на флеките варира. Флеките од сонце се јасно обрабени, додека мелазмите се разлиени и и даваат на кожата неизедначена боја. Стареењето на кожата е исто така една од причините. Сето ова ти се чини како нерешлив проблем, но со вистинскиот произвос и упорност ќе ги избришеш дамките и флеките од кожата на лицето.

Dr. Viton – Vitamin C серумот поради својот уникатен состав и високиот процент на витамин Ц  има моќ да ги избледи флеките на лицето. Има лесна текстура и не остава масни траги на кожата, што го прави подобен за секој тип на кожа.

Dr. Viton – Vitamin C серумот е одлично решение во борба против хиперпигментациите. Лесно продира низ кожата и поттикнува производство на колаген, клучен за еластичност на кожата. Ја штити кожата од загадувањата во воздухот и од сите надворешни штетни влијанија.

Dr. Viton – Vitamin C серумот помага при:

 • Нееднаква текстура на кожата
 • Појава на дамки по воспалители процеси
 • Неправилности во форма на акни и мозолчиња, не дозволувајќи да останат дамки по нив
 • Безживотен тен
 • Недостаток на природен сјај

На твојата кожа и е потребен Dr. Viton – Vitamin C серум! Увери се зошто е најдобар!

Dr. Viton Vitamin C Serum  можеш да го купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

можеш да го нарачаш онлајн на 

https://alfalab.mk/proizvodi/vitamin-c-serum/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton Vitamin C Serum ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!