Зајакнете ги коските и намалете го ризикот од остеопороза со К2 комплекс

Остеопорозата е метаболно заболување на коскениот систем, чија основна карактеристика е намалување на коскената маса по единица волумен и структурни нарушувања во самото коскено ткиво.

Тоа доведува до постепено намалување на еластичноста на коските и до појава на скршеници, посебно во пределот на бутот и зглобовите. Во потешките форми на остеопороза може да дојде и до искривување на ‘рбетот. При остеопорозата постои зголемена порозност на коските. Шансите за појава на остеопороза кај жените се поголеми во однос на мажите.

Тоа е затоа што жените имаат помалку коскено ткиво и побрзо го губат од мажите, пред се поради хормонските промени кои се случуваат со менопаузата. Остеопорозата често е нарекувана „тивка болест“ бидејќи губењето на коскена маса се случува без никакви симптоми. Луѓето најчесто не знаат дека имаат остеопороза, сè додека нивните коски не станат толку слаби да при движење или изненаден мал пад не се скршат.

Најчесто се јавуваат скршеници на колкот и колапс на телото на прешленот од `рбетниот столб. Докторите препорачуваат додатоци на калциумот и понатаму се задолжителен додаток на терапијата на остеопорозата, како и витаминот Д3, бидејќи тој ја потпомага ресорпцијата на калциумот.

Dr. Viton – К2 Komplex против БОЛКИ во КОСКИТЕ и ОСТЕОПОРОЗА
К2 Komplex е формулата која му е потребна на твоето тело доколку си над 40тата и веќе ОСТЕОПОРОЗАТА „чукнала и на твојата врата“.

Dr. Viton – K2 Kompleks e БОГАТА ФОРМУЛА составена од МОРСКИ КАЛЦИУМ, МАГНЕЗИУМ, ВИТАМИН Д3, ЦИНК и секако најважниот К2 ВИТАМИН кој ги сврзува сите овие состојки правејќи совршена симбиоза за силен и здрав коскен систем.

На кој начин витаминот K2 ја одржува цврстината на коските и ги штити крвните садови?

Како еден од есенцијалните фактори во коскениот метаболизам, витаминот K2 има способност да го активира остеокалцинот, протеин кој го транспортира калциумот и буквално го „вградува“ во коските. Во оваа врзана форма, калциумот не се таложи во артериите и бубрезите и не прави штета.

Ако магнезиумот, цинкот и витаминот Д3 не се „потпомогнати“ од витаминот K2, тие нема да можат самостојно го врзуваат калциумот во нашето тело и нема да го транспортираат и задржуваат во коските каде што е и потребен без да му прави штета на срцето.

Со оваа формула:
– ќе заборавиш на болките во коските
– ќе се заштитиш од остеопорозата
– ќе ја подобриш здравствената состојба при остеопенија и остеопороза
– ќе ги зајакнеш коските и ќе ги намалиш шансите за скршеници
– ќе го подобриш здравјето на срцето и крвните садови
– ќе ја спречиш појава на артерoсклероза
– ќе ти помогне доколку имаш проблем со проширени вени

Dr. Viton – K2 Komplex можете да го набавите во аптеките на ЕУРОФАРМ, ЗЕГИН, ВИОЛА, ГАЛЕНИУМ и БЕТИ.

https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex

или на телефонскиот број: (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)