Те врти коленото? Те боли грбот, а понекогаш и колкот?

Неретко ќе слушнеш: Некоја жена, стоејќи на нозе, скршила колк. Или дедото од твоето маало кој беше висок и исправен човек во минатото, сега е згрбавен низок старец.

Остeопорозата како заболување на коските нема да ти тропне на вратата со ниту еден симптом.

Вината се припишува на коските. Нивниот квалитет се намалува со годините, но и на недоволното внимание кое им го посветуваме. Болестите на коските кои доведуваат до пукање и кршење на колкови и пршлени и искривување на рбетни столбови се нарекуваат тивки болести.

Остеопорозата како заболување на коските, нема да ти тропне на врата со ниту еден симптом. Таа едноставно ќе влезе одеднаш и ќе ти го загорчи животот, оставајќи ти некаква скршеница, пукнатина и долги часови физикална терапија.

Зошто доаѓа до појава на остеопороза?

Со текот на годините, доаѓа до намалување на еластичноста на коските и нарушување на коскеното ткиво. Тоа ги прави коските порозни и многу лесно може да се случи тие да се скршат. Едноставно, коската веќе ослабува и пука, па доаѓа до фрактура. Така, жената која досега стоела право на нозе, одеднаш се наоѓа на земја со скршен колк.

Како да се спречи појавата на остеопорозата?

Трикот е во калциумот кој ги чува коските еластични, јаки и витални. Но, кога калциумот влегува во организмот, тој не се врзува само за коските. Дел од него оди и во крвните садови, па таму се наталожува. И додека ти пиеш калциум за да ги зајакнуваш коските, истиот калциум ги блокира крвните садови и па следат болести на срцето и артеросклероза.

Како да му помогнеш на калциумот?

За да може калциумот да ја изврши својата примарна функција, без да прави штета наоколу, потребен е витаминот К2, кој природно се синтетизира во организмот.

Витаминот К2 има улога да го активира остеокалцинот – протеин кој му помага на калциумот да се вгради САМО во коските.

Комбинацијата од калциум и витамин К2 резултира со здрави и цврсти коски кои нема да потфрлат. Токму таа комбинација ќе ја најдете во K2 Komplex на Dr. Viton, уште збогатена со магнезиум, витамин Д3 и цинк.

Но, останува отворено прашањето:

Зошто би го внесувале витаминот К2 дополнително, ако веќе се произведува во нашиот организам?

Затоа што се создава во цревата од страна на добрите бактерии кои ја одржуваат оптимално работата на дигестивниот систем. Но, свесни сме дека под дејство на антибиотици, лоша исхрана, пушење и загаден воздух, добрите бактерии стануваат сѐ поретки, па тешко е да го произведуваат К2 витаминот кога ги нема!

Токму затоа, заштити ги коските на време и обрати се кај твојот омилен Dr. Viton. Земи K2 Komplex и дочекај ја староста на цврсти нозе, со здрави коски и раширени раце!

Dr. Viton – K2 Komplex можеш да го набавиш и во аптекитe на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – K2 Komplex ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!