ВИТАМИН К2 – СОЈУЗНИК ЗА ЗАШТИТА НА СРЦЕТО И КОСКИТЕ

Досегашните истражувања покажале дека лицата кои страдаат од срцеви болести имаат двојно поголем ризик од појава на болести на коскениот систем, а ново истражување на американските научници открива дека недостатокот на витаминот К2 може да го зголеми ризикот од појава на болести на кардиоваскуларниот и коскен систем.

Витаминот К2 е потребен за правилна апсорпција на калциумот. Без соодветна количина на витаминот К2, телото почнува да складира калциумот на погрешни места – во артериите, наместо во коските.

Без витамин К2 , колку и да се внесува калциум во организмот, нема да значи ништо за здравјето на коските, апелираат лекарите.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Внесот на соодветна количина на витамин К2 до 50% го намалува ризикот од појава на срцеви болести.

Стручњаците препорачуваат дека ако земате суплементи на калциум, треба да земате и суплементи на витамин К2.

Студија покажала дека четиринеделно земање на витамин К2, може да ја подобри кличиниката слика на васкуларната калцификација, односно калцификати во крвните садови.

Васкуларната калцификација ја зголемува стапката на смртност, а е честа кај лицата со хронична болест на бубрезите кои се лекуваат со хемодијализа. Овие пацинети имаат недостаток од витамин К2.

Улогата на витаминот К во форма на менакинон МК7 се повеќе се признава од научниците особено за здравјето на коските и кардиоваскуларниот систем.

МК7 менакинон е витамин К2 кој активно се апсорбира во организмот и е исклучителна поддршка на здравјето на срцето и на коските.

Dr. Viton – K2 Komplex можеш да го набавиш и во аптекитe на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – K2 Komplex ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!