ЦРН ЛУК : Само со урамнотежен имунитет може да се бориме со болести

Лековитите својства на црниот лук се повеќекратни. Подгответе се да видите што оваа супер намирница му прави на организмот.

Прв бенефит е што го јакне целокупниот имун систем и делува на организмот антибактериски и антиканцерогено. Високиот процент на антиоксиданти што ги содржи влијае на функцонирањето на имуниот систем, го поттикнува да работи правилно и го балансира за навремено да делува на вирусите, бактериите и отровите кои не напаѓаат.

Антибактериското, антивирусно, противвоспалително и антипаразитско својство го прават црниот лук единствена комбинација за заштита на организмот.

Бројни студии ги докажале позитивните ефекти на црниот лук за повеќе од 150 различни болести.

ЗОШТО ИМУНИТЕТОТ ПОВЕЌЕ СЛАБЕЕ ВО ЗИМА?

Во зима нашето тело троши повеќе енергија, па падот на имунитетот е почест. Притоа, намалени се и резервите на витамини и минерали во телото, поради едноличната исхрана во текот на зимата, што дополнително резултира со слабеење на имуниот систем.

Постои уште еден важен фактор поврзан со студеното време и имуниот систем:загревањето.Престојот, а посебно спиењето, во презагреана просторија го слабее имунитетот. Температурата во собата за спиење треба да биде пониска од температурата во просторијата во која престојувате преку ден. На тој начин мора да работи за да се загрее, а тоа го јакне имуниот систем.

ЗОШТО Е ВАЖЕН БАЛАНСОТ НА ИМУНИТЕТОТ

Здравиот и балансиран имун систем создава еден од основните предуслови за нашето здравје. Ослабената активност на имуниот систем доведува до поголема подложност на инфекции, а во одредени околности и до малигни болести. Спротивно на тоа, неконтролираната хиперактивност на имуниот систем значи предиспозиција за алергии и појава на автоимуни болести, бидејќи тогаш организмот реагира на сопствените антигени во крвта, клетките и ткивата.

Бројни се факторите кои може да го ослабат, односно да ја пореметат рамнотежата на имуниот систем: хронични болести, долготрајна употреба на антибиотици, нередовно спиење, нервоза, тешка физичка и психичка работа.

Функционирањето на имуниот систем значајно придонесува и загадувањето на воздухот.

ПРИДОБИВКИ ОД ЦРНИОТ ЛУК:

  • Го намалува лошиот холестерол
  • Го регулира високиот крвен притисок
  • Помага при настинка и грип
  • Мелем е за алергии и регенерација на клетките
  • Поволно влијае на циркулацијата
  • Се бори против дијабетесот
  • Содржи калциум, магнезиум, селен, фосфор, витамин Ц и Б6.

Dr. Viton Alizin е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!