Твојот мобилен е 10 пати понечист од веце даската. Еве што да направиш во врска со тоа

Ни на крај памет не ти е да мислиш кога го користиш твојот мобилен телефон секаде, од утринско возење до терпезариската маса до лекарска ординација. Но, истражувањата покажуваат дека мобилните телефони се многу понечисти отколку што мислат луѓето, и колку повеќе микроби собираат, толку повеќе микроби ти допираш.

Всушност, твоите сопствени раце се најголемиот виновник што се однесува до ставањето на нечистотиите на телефонот. Утврдено е дека секој човек, па и ти, дневно го допираш мобилниот во просек 47 пати, со што создаваш море можности микроорганизмите да се преместат од твоите прсти на мобилниот телефон.

“Со оглед дека луѓето секогаш го носат својот мобилен дури и во ситуации каде обично би си ги измиле рацете пред да направат било што, мобилните имаат тенденција да станат прилично ’гнасни’“, вели Емили Мартин, доцент по епидемиологија на Универзитетот Мичиген/ Школа за јавно здравје.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Истражувањето се однесувало за тоа колку микроби лазат на просечен мобилен и пронашло над 17.000 копии на бактериски гени кајмобилните на средношколците. Научниците од Универзитетот во Аризона пак, утврдиле дека мобилните на себе носат 10 пати повеќе бактерии од повеќето веце даски.

Иако, дел од пронајдените организми на мобилните не биле патогени, сепак меѓу нив имало и сериозни и опасни патогени како Стрептококус, МРСА, па дури и Ешерихија коли, кои сериозно може да го загрозат здравјето и да ги разболат луѓето.

Доц. Мартин вели дека самото присуство на овие бактерии на твојот телефон, автоматски не значи дека ќе се разболиш, но постојаното нивно внесување во организмот е сериозна закана по здравјето.

За среќа, постои лесен начин како да ги избегнеш микробите од твојот мобилен.

Редовното пребришување на мобилниот уред со ефикасно дезинфекционо средство е решение за чистење на сите микроби. Но, мора да внимаваш таквото средство да е безбедно и за мобилниот апарат и за тебе кога ќе дојде во контакт со телото.

 

Dr. Viton CLINOX е дезинфекционо средство во спреј што ги убива 99% од бактериите од мобилниот телефон, и тоа само со едно прскање. Производ што го одржува твојот мобилен чист, а тебе здрав!

Производот може да го набавите во аптеките на: Зегин, Еурофарм, Виа Фарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и сите подобро снабдени аптеки.
Исто така можете да ги најдете во мобиларите: Ledikom и Megamobile.

Dr. Viton – Clinox можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-clinox/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)