Како да ги отстраниш бактериите и вирусите од мобилниот телефон кои може да ти го загрозат здравјето

Познат е фактот дека мобилниот телефон е еден од највалканите предмети што секојдневно ги допираме. Докажано е дека просечен мобилен телефон содржи 25.000 микроби, на секои шест сантиметри квадратни.

На него го потпираме лицето, го допираме со нечисти раце, па затоа мобилниот е површина на која се собираат и таложат разни бактерии и вируси.

Мобилниот телефон е повалкан и од:

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

  • Јавен тоалет
  • Ѓон на чевли
  • Рачки на вратите
  • Кујнска површина

Истражувањата покажуваат дека 92% од мобилните телефони на себе имаат фиксирано бактерии, а 16% ја содржат и бактеријата Ешерихија коли, која се наоѓа во фекалиите. На телефоните може да се најде и вирус на грип.

КАКО БЕЗБЕДНО И БРЗО ДА ГО ИСЧИСТИШ ТВОЈОТ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН?

За среќа постои ефикасен начин, брзо, едноставно и без оштетувања да го дезинфицираш и исчистиш твојот мобилен телефон.

Ефикасното средство за дезинфекција кое лесно се распрснува на самиот екран и чистењето со микрофибер кутијата на CLINOX чистачот, нуди нежно чистење на чувствителното телефонско стакло, ги привлекува маслата кои се лепат на него од прстите и комплетно ја елиминираат нечистотијата. Притоа, не може да го изгребе или оштети самиот екран.

Никогаш за чистење на мобилниот телефон не користете алкохол, бидејќи е поагресивен и може да го оштети екранот и пластичното куќиште на апаратот.

Производот може да го набавите во аптеките на: Зегин, Еурофарм, Виа Фарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и сите подобро снабдени аптеки.
Исто така можете да ги најдете во мобиларите: Ledikom и Megamobile.

Dr. Viton – Clinox можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-clinox/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)