Знаеш ли колку е валкан твојот телефон?

Животот без мобилен телефон за многумина е незамислив, но она за што често не размислуваш и ти, како и сите останати,  е колку бактериина него се собираат.

Од мобилните практично и да не се одвојуваме и во нив ги чуваме сите важни податоци, проверуваме мејлови и имаме омилени фотографии, но едно истражување покажало дека се повалкани од јавните тоалети. Така, студијата на Универзитетот Стенфорд покажала дека мобилните телефони се дури 18 пати понечисти од копчето за пуштање вода на казанчето. Исто така, на нив се наоѓа и лошата бактерија ешерихија коли, која лесно се пренесува во уста додека се користи мобилниот.

Затоа, воопшто не е на одмет да му посветиш малку внимание и на својот омилен мобиле и редовно да го чистиш, особено ако имаш навика да се допишуваш и да јадеш во исто време, што речиси и сите да го правиме и почесто од што треба.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

 

Со Dr. Viton CLINOX го добиваш наједноставниот начин брзо и ефикасно да си го исчистиш мобилниот. Микрофибер обвивката и дезинфекциониот раствор во него ќе ги отстрани сите присутни микроби, без да го оштети апаратот, а ти ќе бидеш сигурен дека си безбеден од сите опасни бактерии.

Производот може да го набавите во аптеките на: Зегин, Еурофарм, Виа Фарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и сите подобро снабдени аптеки.
Исто така можете да ги најдете во мобиларите: Ledikom и Megamobile.

Dr. Viton – Clinox можете да го нарачате и онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-clinox/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)