Dr. Viton CLINOX – За твојот мобилен да остане чист, а ти здрав!

Твојот мобилен телефон е еден од највалканите предмети што ги допираѓ и фаќаш во текот на денот.  Докажано е дека просечно содржи 25.000 микроби, на секои шест сантиметри квадратни.

На него го потпираш лицето, го фаќаш со валкани раце, па затоа го мобилниот е површина на која се собираат и таложат разни бактерии и вируси.

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Мобилниот телефон е повалкан и од:

  • Јавен тоалет
  • Ѓон на чевли
  • Рачки на вратите
  • Кујнска површина

Истражувањата покажуваат дека 92% од мобилните телефони на себе имаат фиксирано бактерии, а 16% ја содржат и бактеријата Ешерихија коли, која се наоѓа во фекалиите. На телефоните може да се најде и вирус на грип.

Постои ефикасен начин директно да го исчистиш твојот телефон и само со едно прскање брзо да го дезинфицираш.

Dr. Viton CLINOX е ефикасна комбинација на дезинфициенс (специјално формулиран раствор што не содржи алкохол) во спреј и микрофибер крпа  која нуди нежно чистење на чувствителното телефонско стакло, ги привлекува маслата кои се лепат на него од прстите и комплетно ја елиминираат нечистотијата. Притоа, не може да го изгребе или оштети самиот екран.

Производот може да го набавите во аптеките на: Зегин, Еурофарм, Виа Фарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и сите подобро снабдени аптеки.
Исто така можете да ги најдете во мобиларите: Ledikom и Megamobile, во Тинекс маркети и на бензиските пумпи на Макпетрол.

Dr. Viton – Clinox можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-clinox/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)